Het kabinet is maandag met extra maatregelen gekomen om de tweede golf van het coronavirus in te dammen. Helaas is er onder meer besloten om, in ieder geval de komende drie weken, geen publiek meer toe te laten bij wedstrijden in het betaalde voetbal.

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi van ADO Den Haag over de nieuwe maatregelen: “Voorop staat dat fans bij het voetbal horen en dat wij, indien mogelijk, altijd met publiek willen spelen. Dat hebben wij als club ook altijd aangegeven. Wij kunnen echter niet anders dan deze rigoureuze maatregelen accepteren en respecteren”, aldus Hamdi. “Het voetbal heeft hard zijn best gedaan om te voldoen aan alle protocollen en richtlijnen, zonder zichzelf in een uitzonderingspositie in de maatschappij te willen plaatsen. Ook onze supporters hebben zich van een goede kant laten zien. Mede daarom is het erg jammer dat wij onze gewaardeerde fans voorlopig niet meer kunnen ontvangen in het Cars Jeans Stadion.”

Dankzij een eerdere versoepeling in de maatregelen konden alle clubs, waaronder ADO Den Haag bij de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, de afgelopen weken toch publiek ontvangen in de stadions. Dat gebeurde met waarborging van de anderhalve meter afstand en de overige richtlijnen. Vanwege het oplopende aantal besmettingen heeft het kabinet nu besloten om toch geen publiek meer toe te laten. Deze maatregel is eveneens van kracht bij het amateurvoetbal.

“De zorgen omtrent het coronavirus blijven onverminderd aanwezig. De gezondheid en veiligheid van ons allen staan immers altijd samen op één. Daarom blijven we ook bereid om, waar mogelijk, ons maatschappelijke steentje bij te dragen”, stelt Hamdi. “We zullen de komende periode vooral ook blijven hopen dat de maatregelen weer zo snel mogelijk tot een normalisatie zullen leiden. Niet alleen voor ons als club, maar ook voor onze fans, sponsoren en stakeholders.”

Tickets
De thuiswedstrijd van ADO Den Haag tegen Vitesse (zondag 18 oktober, 14.30 uur) zal door de besluitvorming dus zonder publiek gespeeld worden. Wanneer er meer duidelijkheid is over de wijze waarop er zal worden omgesprongen met verzilverde e-tickets, dan zullen wij hierover meer informatie verstrekken.