De start van het Eredivisieseizoen verliep niet zoals men in Den Haag en omstreken graag gezien had, maar desondanks laten de spelers en stafleden van ADO Den Haag zich niet van de wijs brengen door de twee verliespartijen. Ook hoofdtrainer Aleksandar Rankovic blijft hard werken om groei te realiseren met de ploeg.

In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord (zondag, 12.15 uur) nam Rankovic vrijdagmiddag plaats voor de gebruikelijke persconferentie in het Cars Jeans Stadion. Daarin vertelde de keuzeheer dat hij niet lang in de teleurstelling bleef hangen na de onnodige nederlaag tegen FC Groningen (0-1). “Natuurlijk was er sprake van teleurstelling, maar ik heb tijdens mijn carrière geleerd om dit steeds sneller los te laten. Er was ook weinig tijd voor dit soort gevoelens, omdat we de ploeg moesten voorbereiden op de volgende tegenstander, zowel mentaal als fysiek.”

Rankovic kijkt uit naar het treffen met Feyenoord in De Kuip. “Het is relatief eenvoudig om een ploeg op dit soort wedstrijden mentaal voor te bereiden. Dat gaat bijna vanzelf. We gaan er alles aan doen om het Feyenoord zondag zo moeilijk mogelijk te maken. Wat dat betreft ben ik blij hoe we deze week hebben getraind.“

Morrison, Elmkies en Philipp
Op de persconferentie ging het onder meer over de kersverse aanwinst Ravel Morrison. “We zijn met hem bezig om zo snel mogelijk deel uit te maken van de wedstrijdgroep, maar hij heeft twee maanden lang niet in groepsverband getraind. Dat maakt het lastig om te zeggen wanneer hij volledig speelklaar zal zijn”, aldus Rankovic. De trainer werd ook gevraagd naar Ilay Elmkies, die vorige week goed inviel, maar ook al snel moest uitvallen. “De kans is aanwezig dat Feyenoord-uit te snel komt voor hem. Het is kort dag. We moeten voorzichtig zijn. Dat geldt ook voor David Philipp. Ook hij klopt op de deur, maar heeft niet de hele week met de groep kunnen trainen.”

lr200920llu4668