Erik Falkenburg maakt de overstap naar Roda JC Kerkrade. De aanvallende middenvelder, die tijdens zijn periode bij ADO Den Haag ook vaak de spitspositie bekleedde, stond sinds de zomer van 2017 onder contract in het Cars Jeans Stadion.

Falkenburg, voormalig speler van Sparta Rotterdam, AZ, NEC, Go Ahead Eagles, NAC Breda en Willem II, kwam in drie jaar tijd tot 73 officiële optredens voor ADO Den Haag. De 32-jarige Leidenaar wist elf doelpunten aan te tekenen in deze periode. Toen hij trefzeker was in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (0-2-winst) op 21 oktober 2017, werd Falkenburg gedeeld recordhouder, omdat hij voor zeven verschillende Eredivisieclubs had gescoord.

Het absolute hoogtepunt van Falkenburg in het geel-groene shirt was de uitwedstrijd tegen AZ op 13 april 2019. Met twee fraaie kopdoelpunten was de aanvallende middenvelder annex spits goud waard tijdens de bevrijdende 2-3 overwinning bij zijn oude club AZ. Met dit spektakelstuk speelde ADO Den Haag zich veilig in de Eredivisie.

Falkenburg kijkt met positieve gevoelens terug op zijn periode in Den Haag: “Ik wil iedereen bij de club en alle fans bedanken voor de samenwerking en de steun in de afgelopen drie jaar. Ik wens de selectie en de club het allerbeste en hoop dat ADO Den Haag een goed seizoen zal draaien. Ik blijf de club absoluut volgen.”

ADO Den Haag bedankt Falkenburg voor zijn inzet en wenst hem veel succes bij Roda JC Kerkrade.

lr190413ab24054