ADO Den Haag heeft het middenveld versterkt met Dante Rigo. De fijnbesnaarde technicus komt op huurbasis over van PSV, dat hem voor één jaar uitleent. In het afgelopen seizoen droeg de pure voetballer het shirt van Sparta Rotterdam, waar de 21-jarige Belg al samenwerkte met Aleksandar Rankovic.

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) introduceert Rigo als een speler met veel mogelijkheden. “Dante is een middenvelder die multifunctioneel is en vorig jaar bij Sparta heeft laten zien dat hij voetballend een meerwaarde kan zijn voor iedere Eredivisieclub. Dante is een technische speler met een fijne traptechniek. Wij zijn zeer content dat hij voor ons gekozen heeft.” 

Vol enthousiasme en gretigheid verschijnt Rigo dinsdag op het trainingsveld van zijn nieuwe club. “Ik ben blij met mijn overstap naar ADO Den Haag, dat van oudsher een echte volksclub is. Ik ben een middenvelder die graag aan de bal is, de opbouw verzorgt en het spel maakt. Ik probeer me ook te onderscheiden met mijn tactisch inzicht en mijn traptechniek, ook bij spelhervattingen”, zegt de middenvelder. “Het is fijn dat ik de trainer (Rankovic, red.) al goed ken van mijn Sparta-tijd. Hij is iemand die hard werkt, hard traint, veel verstand van voetbal heeft en een bepaalde speelwijze nastreeft. We weten al goed wat we aan elkaar hebben.” 

img 8841

Vroeg naar Nederland
De in Tremelo geboren Rigo beleefde zijn eerste voetbaljaren in Vlaanderen, bij achtereenvolgens KSK Heist, SC Aarschot en Lierse SK. Op 8-jarige leeftijd ging de middenvelder al de grens over om bij PSV te spelen. Terwijl hij de jeugdacademie van de Eindhovense club doorliep, vertegenwoordigde hij ook zes verschillende leeftijdscategorieën van België. Zo kwam hij tot meer dan dertig jeugdinterlands.  

In augustus 2016 debuteerde Rigo in het betaalde voetbal bij Jong PSV, waarvoor hij in totaal 63 keer in actie kwam. In de zomer van 2017 werd de middenvelder door coach Phillip Cocu overgeheveld naar PSV 1, waarvoor hij even later debuteerde in de KNVB Beker en in totaal negen officiële duels (één goal) speelde. Vorig seizoen werd Rigo dus uitgeleend aan Sparta, waar hij in achttien optredens een goede indruk achterliet.  

ADO Den Haag heet Rigo van harte welkom in het Cars Jeans Stadion.

img 8813

img 8821

img 8825