Andrei Ratiu werd dinsdag officieel gepresenteerd als aanwinst van ADO Den Haag. De 22-jarige rechtsback, die met een koopoptie gehuurd wordt van Villarreal, heeft zin in zijn Nederlandse avontuur. ADO TV sprak met de nieuweling over zijn komst naar het Cars Jeans Stadion.

Ratiu trainde woensdag individueel onder begeleiding van fysiektrainer John Nieuwenburg en fysiotherapeut Edwin Coret. Donderdag sluit hij voor het eerst aan bij de groepstraining. “Ik ben ADO Den Haag dankbaar voor deze kans”, vertelt Ratiu na zijn eerste sessie op het Prinses Irene Sportpark in Rijswijk. “Er waren meerdere opties, maar ADO Den Haag was het meest volhardend. Dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.”

“Ik ben een fysieke speler”, zo omschrijft Ratiu zichzelf. “Ik groei steeds meer in het verdedigen, maar mijn krachtig ligt vooral in de opbouw. Ik ben een aanvallend ingestelde speler, die ook als rechtsbuiten kan spelen”, aldus de Roemeense jeugdinternational.

Aan de gretigheid van Ratiu zal het in ieder geval niet liggen. “Ik ga alles geven, zodat iedereen tevreden zal zijn. Ik wil belangrijk zijn voor het team en zoveel mogelijk spelen”, stelt de rechtsachter. “Ik hoop dat de fans snel weer het stadion mogen komen, zodat we met z’n allen van de wedstrijden kunnen genieten.”