Terwijl de dag voor een aanzienlijk deel in het teken stond van de presentatie van de nieuwe tenues, werd er op het trainingskamp van ADO Den Haag in Mierlo opnieuw veel werk verzet. In de ochtend vond er een veldtraining plaats en ’s middags was het tijd voor een gymsessie. Tussendoor werden de drie assistent-trainers door ADO TV uitgenodigd voor een onderling wedstrijdje.

Warmte
Het is al vaste prik geworden: tussen 8.00 en 9.00 uur stromen de spelers binnen in de ontbijtzaal. Inmiddels kunnen we ook wel stellen dat Robert Zwinkels, Peet Bijen en Sem Steijn de vroege vogels in de selectie zijn. De eetruimte is overigens zeer groot, wat de mogelijkheid biedt om continu de anderhalve meter afstand te waarborgen. De spelers werkten wat krachtvoer naar binnen om even later, na het tapen en behandelen, weer te kunnen vlammen op het trainingsveld.

evan

Over vlammen gesproken: de veldtraining speelde zich af in een verzengende hitte. De pittige training zorgde, in combinatie met de temperatuur in Mierlo, voor veel zweetdruppels. Een goede voorbereiding op de volgende dag, aangezien het ook warm zal zijn tijdens de oefenwedstrijd bij en tegen MVV Maastricht. Het eerste oefenduel van de voorbereiding is besloten, maar wordt wel om 20.00 uur live uitgezonden op FOX Sports.

Interactieve voetbalmuur
Na de ochtendtraining en de lancering van de shirts voor het seizoen 2020/2021 schoven de spelers aan voor de lunch. Uitbuiken was er vervolgens niet echt bij voor Richard Knopper, Rick Hoogendorp en Michele Santoni, aangezien het drietal assistent-trainers een half uurtje na de lunch bij de interactieve voetbalmuur in het hotel werden verwacht. Daar wachtte namelijk een spannend wedstrijdje op de assistenten, die stuk voor stuk over een echte winnaarsmentaliteit beschikken. Wie er ook daadwerkelijk met de winst vandoor is gegaan, kan je hier zien. Daar kon een potentieel VAR-moment niets aan veranderen.

Beast mode
Ondertussen maakten de spelers zich, verspreid over twee groepen, op voor de tweede gymsessie van de week. Na eerst weer wat stretchoefeningen bij fysiektrainer John Nieuwenburg te hebben gedaan, konden de mannen aan de bak in het krachthonk. De ‘Beast mode’ kon weer aan, zoals veel spelers dan zeggen. Tussen het zwoegen door namen Bilal Ould-Chikh en Tom Beugelsdijk de camera van ADO TV even over op een onbewaakt moment, maar het voetballen beviel ze toch beter dan een rol in het mediateam.

De dag werd om 19.30 uur afgesloten met een diner bij het Mierlose hotel, dat de hele week al smakelijke maaltijden voorschotelt aan de selectie. Op naar dag zes, de dag van de eerste wedstrijd van de oefencampagne.