Als topsporter weet je maar al te goed dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Daarom was het, na een paar dagen buffelen in Brabant, tijd voor een relatief rustige dag op het trainingskamp van ADO Den Haag in Mierlo. Hier is, zoals je van ons gewend bent, het dagverslag.

Fanatieke partij
Ook op dag vier staken de spelers en stafleden iets voor 10.30 uur weer de weg over bij het HUP Hotel in Mierlo, richting de nabijgelegen trainingsvelden. In tegenstelling tot de vorige trainingen - alle sessies op Brabantse bodem zijn besloten - waren er ditmaal een ruime handvol mensen te gast. Deze woensdag was namelijk gereserveerd voor de media, die de training bekeken dan wel vastlegden en vervolgens van diverse spelers en trainer Aleksandar Rankovic te horen konden krijgen dat het trainingskamp tot dusver voorspoedig verloopt. Onder de aanwezigen bevond zich ook Laurens Lindhout, de immer enthousiaste fotograaf die ADO Den Haag altijd voorziet van fraaie kiekjes. Zo ook deze woensdag. Waarvoor dank, Laurens.

lr200729llu2536

Het was de enige training van de dag en misschien was het daarom ook niet geheel toevallig dat het er in de afsluitende partijvorm zeer fanatiek aan toe ging. Misschien kwam dat echter ook wel omdat er een eervolle prijs op het spel werd gezet. De verliezers moesten de winnaars namelijk een uur of acht later serveren bij de barbecue die teammanager Dave Sietaram georganiseerd had. Ondanks deze belangen van proportie hield Youri Schoonderwaldt zijn hoofd koel: de doelman gaf een druk zettende spits een achteloze panna tijdens de partij. “Een bewussie”, bevestigde de jonge goalie desgevraagd.

Ontspanning na inspanning
Met de barbecue in het verschiet werden eerst de media te woord gestaan door een aantal spelers. FOX Sports, Omroep West, het Algemeen Dagblad en Haaglanden Voetbal waren op bezoek. Na de journalistieke plichtplegingen was het tijd voor een middagje vrij. De invulling bleek divers te zijn. Zo ondernam de jonge garde een wandeling door Mooi Mierlo. “We waren wel eerst 26 keer een doodlopende weg ingereden”, sprak Evan Rottier. “Maar het was het waard: het is echt een rustige en groene omgeving.”

200729llu2868

Lex Immers besloot ondertussen met Michiel Kramer, Hans Segers en Rick Hoogendorp een balletje te gaan slaan op een golfcourt in de buurt. Op de gladgestreken velden bleek Segers niet alleen een aanwinst te zijn met zijn kwaliteiten als keeperstrainer; hij is een begenadigd golfer.

Om 19.00 uur werd iedereen verwacht op het terras van het hotel, dat keurig gereserveerd was voor de Haagse trots. Na een paar dagen hard werken golden de runderbavette, de zalm, de kalkoen en de biefstuk als welverdiende traktaties. Op naar dag 5.

Klik hier voor een fotoverslag van de ochtendtraining.