ADO Den Haag start het seizoen 2020/2021 op zondag 13 september (aftrap 14.30 uur) met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Dat blijkt uit het definitieve programma dat de KNVB op vrijdagmiddag heeft prijsgegeven. In dit bericht lees je alle relevante informatie over het definitieve schema, dat voor ADO Den Haag één wijziging bevat ten opzichte van de conceptplanning.

Dagen en tijden tot speelronde 22 bekend
Na de seizoensopener in Almelo speelt ADO Den Haag in speelrondes twee en drie respectievelijk thuis tegen FC Groningen (zondag 20 september, 12.15 uur) en uit tegen Feyenoord (zondag 27 september, 12.15 uur). Het seizoen eindigt voor de ploeg van coach Aleksandar Rankovic met een uitwedstrijd tegen FC Twente, vermoedelijk op zondag 16 mei. De speeldagen en aanvangstijden zijn tot speelronde 22 uitgewerkt. De exacte dagen en tijden van de rest van de speeldagen volgen in de week voor kerst. Een verandering is dat dit seizoen alle clubs in het kader van een pilot één keer thuis spelen op zaterdag om 16.30 uur.

De enige mutatie in het definitieve programma ten opzichte van het conceptschema betreft de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Dit uitduel staat nu gepland op zaterdag 9 januari om 16.30 in plaats van zondag 10 januari om 12.15 uur.

Speeldagen
In de eerste 22 speelronden komt ADO Den Haag in het eigen Cars Jeans Stadion drie keer op zaterdag en viermaal op zondag in actie. Ook wordt er één keer op vrijdag en tweemaal op woensdag thuis gespeeld. De uitwedstrijden staan gepland op zondag (zes keer), zaterdag (viermaal) en dinsdag (één keer).

Mogelijkheden onderzocht
Mocht het onverhoopt nodig zijn om extra inhaalmomenten of ruimte voor deelnemers aan Europese competities te creëren, dan heeft de KNVB die flexibiliteit ingebouwd in de kalender. Tijdens de competitie worden spelers, staf en scheidsrechters voortdurend getest op het coronavirus en alle coronaprotocollen blijven van kracht. ADO Den Haag onderzoekt momenteel de mogelijkheden en berekent onder meer hoeveel Seizoenkaarthouders er binnen de huidige regelgeving in het Cars Jeans Stadion ontvangen kunnen worden en volgens welke indeling dit het beste kan gebeuren.

Conceptschema Eredivisie 2020/2021 (klik voor grote versie)

visual programma site

Klik hier voor het schema in hoge resolutie. Ideaal om uit te printen!