Op maandag 20 juli gaat het seizoen 2020/2021 van start met de eerste training op het Prinses Irene Sportpark. Bij deze eerste (besloten) sessie op het complex in Rijswijk zal de nieuwe hoofdtrainer Aleksandar Rankovic voor het eerst voor de groep staan. Het is het startschot van de voorbereiding op de competitie, waarvan de start gepland staat voor het weekend van 12 en 13 september.

Omwille van logistieke redenen op de nieuwe trainingslocatie en vooral vanuit het oogpunt van de gezondheid is het helaas nog niet mogelijk om toeschouwers te ontvangen bij de trainingen. ADO Den Haag had het graag anders gezien, maar uitwijken naar het Cars Jeans Stadion is helaas geen optie wegens de aanleg en de groei van het natuurgras. ADO Den Haag hoopt haar Seizoenkaarthouders voor de start van de competitie wel de gelegenheid te kunnen bieden om de eerste selectie aan het werk te zien in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Trainingskamp en eerste oefenduels
ADO Den Haag belegt ter voorbereiding op het nieuwe Eredivisieseizoen een trainingskamp in eigen land. Vanaf 26 juli tot en met 1 augustus zullen de tenten opgeslagen zijn in Mierlo. Tijdens het trainingskamp in Brabant wordt de eerste oefenwedstrijd van het seizoen afgewerkt. Op vrijdag 31 juli is MVV Maastricht de tegenstander in Stadion de Geusselt. Het duel met de nummer vijftien van het afgelopen Keuken Kampioen Divisie-seizoen wordt om 17.00 uur afgetrapt. Dit betreft in ieder geval een besloten oefenduel, dat wel via de officiële clubkanalen te volgen zal zijn.

De tweede oefenwedstrijd is tevens een uitduel en vindt plaats op 8 augustus. Dan gaat de bal om 17.00 uur rollen tegen Almere City FC. Tot dusver is er nog één ander oefenduel bevestigd: het treffen met Vitesse op zaterdag 22 augustus (20.00 uur) in het Cars Jeans Stadion. Deze wedstrijd zal rechtstreeks worden uitgezonden op FOX Sports.

Nadere informatie volgt
Over de rest van het oefenschema en de eventuele aanwezigheid van publiek bij oefenwedstrijden zal later meer duidelijkheid ontstaan. ADO Den Haag onderzoekt momenteel de mogelijkheden en berekent onder meer hoeveel Seizoenkaarthouders er binnen de huidige regelgeving in het Cars Jeans Stadion ontvangen kunnen worden en volgens welke indeling dit het beste kan gebeuren.

lr200518llu8236

De nieuwe technische staf. Van links naar rechts: Michele Santoni, Rick Hoogendorp, Aleksandar Rankovic en Richard Knopper