ADO Den Haag heeft opnieuw een versterking voor de eerste selectie verwelkomd. Amar Catic heeft een driejarig contract getekend in het Cars Jeans Stadion, met een optie voor nog één seizoen. De 21-jarige aanvaller maakt de overstap van PSV.

Catic is jeugdinternational van Bosnië-Herzegovina, maar is geboren in Tilburg. Hij kwam vanuit VV DESK al vroeg terecht in de jeugdopleiding van RKC Waalwijk(/Willem II). Op 11-jarige leeftijd maakte de aanvaller echter al de overstap naar PSV. In augustus 2018 maakte hij daar, bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, zijn debuut in het betaalde voetbal.

Ruim een jaar later mocht Catic ook zijn debuut vieren in de Eindhovense hoofdmacht. Het werd een entree om nooit te vergeten. De jonge aanvaller verscheen een kwartier voor tijd binnen de lijnen in de Europa League-wedstrijd tegen Apollon Limassol en tekende direct voor twee assists. Dit was in de voorronde, maar later maakte Catic ook nog zijn opwachting in de groepsfase van de Europa League. In totaal heeft de Bosnische Nederlander 32 officiële duels op zijn naam staan.

“Dit voelt voor mij als de juiste stap. ADO Den Haag is voor mijn gevoel de perfecte plek om van waarde te zijn op het veld, maar mezelf tegelijkertijd ook verder te ontwikkelen”, zegt Catic over zijn komst naar het Cars Jeans Stadion. “Ik ben een beweeglijke en snelle speler, die op meerdere posities in de aanval uit de voeten kan. Ik heb erg veel zin in dit nieuwe avontuur, wat mede komt dankzij de positieve gesprekken met de clubleiding.”

Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart, ziet veel potentie bij Catic. “Dit is opnieuw een jonge en ambitieuze speler, die ADO Den Haag sneller en energieker kan maken. Snelheid is namelijk de grootste kracht van Amar. Dat vergoot de mogelijkheden voor onze nieuwe hoofdcoach Aleksandar Rankovic, die ook graag dynamiek en beweeglijkheid in de voorste linie wil hebben“, stelt Jol.

ADO Den Haag heet Catic van harte welkom in het Cars Jeans Stadion.

img 7099

img 7117

Het aankondigingsfilmpje van ADO TV