Peet Bijen draagt de komende seizoenen het shirt van ADO Den Haag. De 25-jarige centrale verdediger maakt de overstap van FC Twente en tekent een contract voor twee jaar in het Cars Jeans Stadion, met een optie voor nog een seizoen.

Ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd heeft Bijen al een flinke portie ervaring op zak. De verdediger uit Hengelo heeft al 214 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam staan. Al deze duels speelde Bijen in dienst van FC Twente, waar hij op 11-jarige leeftijd al in de jeugdopleiding terechtkwam en uiteindelijk in april 2015 zijn debuut in de Eredivisie vierde. Daarvoor speelde de verdediger overigens al twee jaar als aanvoerder met Jong FC Twente in de Eerste Divisie en doorliep hij ook diverse jeugdelftallen van Oranje.

Bijen werd de afgelopen seizoenen steeds belangrijker voor de hoofdmacht van FC Twente, waarvoor hij in totaal tot 144 wedstrijden en 12 goals kwam. De centrumverdediger had ook regelmatig de aanvoerdersband om zijn arm bij de club uit Enschede, die hij nu dus verruilt voor ADO Den Haag.

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) over de komst van Bijen: “Wij wilden Peet er graag bij hebben. Dat geldt ook voor onze nieuwe trainer Aleksandar Rankovic, die goede gesprekken met hem heeft gehad. Peet heeft zich de afgelopen jaren uitstekend ontwikkeld bij Twente en beschikt inmiddels over een behoorlijke dosis ervaring. Dat zie je ook terug in zijn spel. Hij staat niet alleen zijn mannetje in de duels, maar is ook kopsterk, tweebenig en kan een verdediging neerzetten met zijn leiderschap. Met zijn leeftijd en staat van dienst past Peet perfect in ons technische beleid”, aldus Jol.

"Ik ben er trots op dat ik bij ADO Den Haag kan tekenen", zegt Bijen na zijn entree in het Cars Jeans Stadion. "Dit voelt voor mij als een goede vervolgstap, waarmee ik me verder wil ontwikkelen als speler en als mens. Samen met het team, de staf en de club hoop ik de komende seizoenen mooie stappen te kunnen maken. En natuurlijk ook met de fans, die altijd voor een mooie sfeer zorgen en staan voor passie en strijd. Dat herken ik in mezelf. Ik geef namelijk altijd honderd procent. Ik kan niet wachten om dat in het shirt van ADO Den Haag te doen."

ADO Den Haag heet Bijen van harte welkom in het Cars Jeans Stadion.

foto2

img 6567