Aleksandar Rankovic werd maandagmiddag officieel gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. "Dit voelt als thuiskomen", stelt de 41-jarige oefenmeester over zijn comeback in het Haagse.

Droom
Tussen 2005 en 2011 droeg Rankovic het geel-groene shirt van ADO Den Haag, waarvoor hij meer dan honderd officiële duels speelde. Na zijn actieve spelerscarrière was de Serviër ook meerdere jaren actief als jeugdtrainer in Den Haag. “Ik heb hier al vele jaren gezeten als speler en jeugdcoach en het is daarom speciaal en bijzonder om terug te keren.”

“Toen ik bij ADO Den Haag begon als jeugdtrainer begon, was dit een droom voor mij”, zegt de ambitieuze Rankovic over de nieuwe stap in zijn trainerscarrière. “Het is nooit gemakkelijk om dromen waar te maken, maar om hier nu als hoofdtrainer van deze club te mogen staan is geweldig. Daar heb ik me de afgelopen jaren (assistent-coach bij Vitesse en Sparta Rotterdam, red.) wel op voorbereid.”

Rechtvaardig, duidelijk en realistisch
Toen Rankovic onlangs gebeld werd door zowel Martin Jol als Mohammed Hamdi, was het gevoel meteen uitstekend. Het werd snel serieus en binnen twee weken zelfs al officieel. “Ik wist toen niet dat het zo snel concreet zou worden, maar het is mooi dat het rond is.”

Rankovic houdt er niet van om zichzelf als trainer te omschrijven, maar toch heeft hij in zijn ogen drie kerneigenschappen. Hij noemt zichzelf een rechtvaardige, duidelijke en realistische trainer. Bij uitstek elementen die bij ADO Den Haag passen. “Ik kijk uit naar de ontwikkeling van het team, de spelers individueel en de staf. Dat zijn voor mij de belangrijkste dingen.”

“Ik hoop dat we een team kunnen samenstellen dat een goed seizoen kan draaien in de Eredivisie”, voegt Rankovic toe. “Het voordeel van de huidige situatie is dat er nog voldoende tijd is om de selectie samen te stellen. Daar gaan we de komende tijd mee aan de slag.”