De wegen van ADO Den Haag en Alan Pardew gaan scheiden. De club en de 58-jarige oefenmeester hebben in goed overleg besloten om de samenwerking volgend seizoen niet door te zetten. Ook assistent-coaches Chris Powell (50) en Paul Butler (34), wiens contracten tevens aflopen, zullen niet terugkeren in het Cars Jeans Stadion.

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi over het gezamenlijke besluit: “Alan heeft vier maanden geleden zijn nek uitgestoken door de klus bij ADO Den Haag aan te nemen in een zeer lastig seizoen voor de club. Daar hebben wij veel respect voor, wat ook geldt voor zijn staat van dienst in het voetbal. Wegens de situatie omtrent het coronavirus kon er tot slechts 7 maart gevoetbald worden, maar wij bedanken Alan, Chris en Paul voor hun inspanningen. We wensen ze veel succes en hebben ze laten weten dat ze altijd welkom zullen zijn bij onze club.”

Alan Pardew blijft een warm gevoel houden voor de club. “Ik wil iedereen bij ADO Den Haag bedanken voor de afgelopen maanden. In het bijzonder de spelers, die alles hebben gegeven op het veld. Tevens wil ik, ook namens Chris, Mohammed Hamdi en grootaandeelhouder United Vansen bedanken voor hun steun”, stelt de trainer. “Ik koester positieve gevoelens voor deze club en heb genoten van de passie van de fans. Ik kijk terug op een mooi avontuur in Nederland. Het is jammer dat de samenwerking eindigt, maar ik wens ADO Den Haag veel succes in de toekomst.”

lr200211llu8305

Ook Chris Powell laat weten dat ADO Den Haag een plekje in zijn hart heeft veroverd. “Ik kijk terug op een prachtige ervaring bij een geweldige club. Ik heb mogen samenwerken met fantastische mensen in een mooie stad”, aldus de assistent-coach. “Ik wil de fans, de stafleden en de spelers bedanken voor hun steun. Ik zal me mijn tijd in Den Haag voor altijd blijven herinneren. Dat geldt natuurlijk ook voor het prachtige spandoek dat de supporters voor ons hadden gemaakt. Come on The Hague!”

Alan Pardew werd op 2 januari officieel gepresenteerd in het Cars Jeans Stadion. Na een trainingskamp in Spanje zat de Engelsman acht competitiewedstrijden op de bank bij ADO Den Haag. Voor zijn eerste avontuur buiten Groot-Brittannië stond Alan Pardew aan het roer bij achtereenvolgens Reading FC, West Ham United, Charlton Athletic, Southampton, Newcastle United, Crystal Palace en West Bromwich Albion. Als middenvelder droeg Pardew het shirt van onder meer Crystal Palace, Charlton Athletic en Tottenham Hotspur.

ADO Den Haag bedankt Alan Pardew, Chris Powell en Paul Butler voor hun inzet en wenst het drietal veel succes in de rest van hun carrière.

lr200119llp7184