Het kabinet heeft besloten dat er tot 1 september geen betaald voetbal zal worden gespeeld, ook niet zonder publiek. Wat dit exact betekent voor het verdere verloop van de Eredivisie is op dit moment nog niet duidelijk. Komende vrijdag is dit een agendapunt in een overleg tussen betrokken partijen.

Minister-president Mark Rutte heeft dinsdagavond op de persconferentie van het kabinet kenbaar gemaakt dat het verbod op evenementen met drie maanden - van 1 juni tot 1 september - is verlengd, omdat de risico’s voor verdere verspreiding van het coronavirus te groot zijn. De KNVB heeft daarop bevestigd dat het bestuur betaald voetbal het voornemen heeft om het huidige seizoen niet verder uit te spelen.

Overleg
Komende vrijdag vindt er een overleg plaats tussen de KNVB, de Eredivisie CV, de Coöperatie Eerste Divisie en de betaald voetbalclubs. Hierin worden de verdere consequenties van de besluitvorming besproken.

Seizoenkaarthouders
ADO Den Haag zal haar Seizoenkaarthouders op korte termijn, vermoedelijk begin mei, informeren over de gevolgen van de actuele situatie.