Crysencio Summerville zit in de voorlopige selectie van Oranje onder 19 voor de laatste kwalificatieronde voor het EK in Noord-Ierland (medio juli). In het kader hiervan speelt de ploeg van KNVB-coach Bert Konterman op woensdag 25, zaterdag 28 en dinsdag 31 maart tegen respectievelijk Finland, Zwitserland en Tsjechië.

De duels met Finland en Tsjechie worden afgewerkt op het sportcomplex van Achilles 1894 in Assen, terwijl het treffen met Zwitserland op het terrein van Harkemase Boys wordt gespeeld. Summerville speelde tot dusver vijf interlands voor Oranje onder 19, waarin hij maar liefst zes keer tot scoren wist te komen. Op vrijdag 20 maart wordt de definitieve selectie bekendgemaakt.

Amine Essabri
Amine Essabri zit wederom in de voorlopige selectie België onder 19. De jeugdspeler kan door bondscoach Jacky Mathijssen geselecteerd worden voor deelname aan de eliteronde voor kwalificatie voor het EK, dat tussen 25 en 31 maart wordt afgewerkt. België onder 19 zal eind deze maand drie wedstrijden spelen: tegen Bulgarije (woensdag 25 maart), Noord-Macedonië (zaterdag 28 maart) en gastland Spanje (dinsdag 31 maart). Vorige week beloonde ADO Den Haag de goede prestaties van Essabri nog met het tekenen van een eerste profcontract.

lr190829ab171351

Kilian Nikiema
Jeugdkeeper Kilian Nikiema behoort tot de voorselectie van Oranje onder 17 voor de laatste ronde van de EK-kwalificatie voor het EK 2020 in Estland. De regerend Europees kampioen kruist hierin de degens met achtereenvolgens Duitsland, Portugal en Oostenrijk. Dat gebeurt tussen 25 en 31 maart in Oostenrijk.

Finn Dicke
Finn Dicke, speler van ADO Den Haag onder 16, is opnieuw geselecteerd voor het KNVB future team voor jongens onder de 16 jaar. Op maandag 16 maart zal er een training worden afgewerkt en op dinsdag 17 maart oefent het elftal onder leiding van Martijn Reuser in en tegen België. 

Sem Buvelot, Jelle Giltaij, Lynden Edhart en Feliciano de Ruijter
Coach Pieter Schrassert Bert heeft Sem Buvelot, Jelle Giltaij en Lynden Edhart, spelers van ADO Den Haag onder 15, geselecteerd voor een stagedag bij het KNVB jongens onder de 15 future team. Op dinsdag 17 maart zal er een stagedag plaatsvinden op de KNVB Campus in Zeist, waar naast een training ook een drietal wedstrijden zullen worden gespeeld. Feliciano de Ruijter staat op de stand-by lijst.

Sem Eekhout
ADO Den Haag onder 14-doelman Sem Eekhout is tot slot door de KNVB geselecteerd voor de jongens onder 14 BV. Dit gaat om een tweedaagse activiteit in Zeist in medio maart. In het bijzonder betreft het een training en een onderlinge wedstrijd.