ADO Den Haag reist komende zaterdag af naar Alkmaar voor het duel met AZ. Trainer Alan Pardew blikt vooruit op de wedstrijd die om 18.30 uur zal beginnen in het AFAS Stadion.

Pardew liet op de persconferentie weten te zullen starten met Tom Beugelsdijk in de basisopstelling, nu Shaquille Pinas geschorst is door zijn opgelopen rode kaart tegen Heracles Almelo. “Tom is afgelopen woensdag vader geworden en kan zich vanaf nu weer helemaal focussen op ADO Den Haag”, stelt de hoofdtrainer. “Tijdens de periode dat ik hier coach ben heb ik nog niet kunnen beschikken over Tom. Dat heeft als een gemis gevoeld. Hij kan, zowel binnen als buiten de lijnen, van grote waarde zijn voor de club. Het is goed dat hij weer terug is.”

Tegenover de terugkeer van Beugelsdijk staat wel dat Pardew niet over John Goossens kan beschikken. De aanvaller viel afgelopen zaterdag uit met fysieke klachten en zal in ieder geval komende zaterdag niet in actie kunnen komen.

De oefenmeester vindt daarnaast het statement van de Eredivisie CV om voorafgaand aan de wedstrijden van komende speelronde geen handen te schudden een verstandige. “Het is een goed signaal van de ECV, want we moeten voorzichtig voor elkaar zijn in deze periode.”