ADO Den Haag hoopt komende zaterdag (19.45 uur) de weg omhoog in te slaan in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Trainer Alan Pardew blikt vooruit op de krachtmeting in Friesland.

Het 0-3 verlies tegen PSV noemt Pardew geen ‘schok’. “Maar het was natuurlijk wel erg teleurstellend. We hadden geen antwoord op de tegenstander”, aldus de Engelsman. Wat de nederlaag tegen PSV misschien nog wel erger maakte, was het feit dat diverse concurrenten weer punten pakten. “Dat creëert wel extra druk. Als je onderin staat wil je juist druk op andere teams uitoefenen. En dat kan alleen door punten te behalen.”

ADO Den Haag zit uiteraard in een lastige situatie, maar Pardew blijft geloven. “Er is nog een derde van de competitie te gaan. We hebben nog genoeg kans. Me moeten elke wedstrijd ingaan met de intentie om drie punten te pakken en als dat lukt, dan geeft dat de club en de fans weer een boost”, stelt Pardew.

Pardew geeft aan dat Tom Beugelsdijk weer beschikbaar is, maar weet nog niet of hij kan beschikken over Crysencio Summerville.