ADO Den Haag heeft vlak voor het sluiten van de markt nog een winteraanwinst kunnen begroeten. De 34-jarige middenvelder Mark Duffy is per direct overgekomen van Sheffield United en wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van de Premier League-club.

Met Duffy haalt ADO Den Haag een flinke portie ervaring in huis. De achtste winterversterking heeft namelijk meer dan 350 competitiewedstrijden in het Engelse betaalde voetbal, waaronder 140 Championship-duels, op zijn naam staan. De middenvelder speelde de meeste wedstrijden voor Sheffield United, dat afgelopen seizoen met Duffy als vaste waarde (36 wedstrijden, 6 goals) naar de Premier League wist te promoveren. Na drie seizoenen bij 'The Blades' werd Duffy afgelopen zomer uitgeleend aan Stoke City, maar nu is hij teruggekomen uit Stoke-on-Trent, zodat hij bij ADO Den Haag aan de slag kan gaan.

 

Als oud-jeugdspeler van Liverpool en Wrexham klom Duffy stapje voor stapje omhoog in zijn carrière. Hij startte op bescheiden niveau bij Vauxhall Motors en Prescot Cables, alvorens de middenvelder in 2010 via Southport en Morecambe bij Scunthorpe United in de Championship terechtkwam. Op dit niveau acteerde hij ook bij Doncaster Rovers en Birmingham City, dat hem nog wel verhuurde aan Chesterfield en Burton Albion. Een grappig detail is dat Duffy in dienst van Burton Albion, met Nasser El Khayati als teamgenoot, in juli 2015 oefende tegen ADO Den Haag.

Duffy kan zich zijn eerste kennismaking met ADO Den Haag – die oefenpot van 4,5 jaar geleden – nog goed herinneren. “Dat was een leuke wedstrijd, die wij met 0-1 wisten te winnen. Het klopt dat Nasser destijds mijn teamgenoot was. Hij is echt een goede speler, die het hier ook uitstekend gedaan heeft. Hij is dus een mooi voorbeeld voor mij”, aldus Duffy. “Ik heb een zeer positief gevoel bij ADO Den Haag en haar fans. Ik kan niet wachten om hier te spelen.”

ADO Den Haag heet Duffy van harte welkom bij de club.

lr150711lp7852
Duffy in juli 2015 in actie namens Burton Albion tegen ADO Den Haag