ADO Den Haag heeft vrijdag opnieuw een aanwinst kunnen begroeten in het Cars Jeans Stadion. Tudor Baluta heeft zich per direct bij de selectie gevoegd. De 20-jarige middenvelder uit Roemenië wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Premier League-club Brighton & Hove Albion.

De in het Roemeense Craiova geboren Baluta kwam op 8-jarige leeftijd al terecht in de voetbalschool van Gheorghe Popescu. Daarna maakte hij deel uit van de academie van Gheorghe Hagi, een ander Roemeens voetbalicoon. Bij de door Hagi opgerichte club Viitorul Constanta vierde Baluta op 17-jarige leeftijd zijn profdebuut. De controlerende middenvelder ontwikkelde zich snel bij Viitorul en maakte daardoor na ruim drie seizoenen een transfer naar Brighton & Hove Albion, dat hem eerst nog een half jaar verhuurde aan de Roemeense club. Bij Brighton speelde Baluta voor de onder 23-ploeg, maar maakte hij ook zijn debuut voor het eerste elftal in de EFL Cup.

Baluta is 7-voudig international van Roemenië en is met zijn land nog in de race voor plaatsing voor het EK van komende zomer. Op 26 maart speelt Roemenië in de play-offs tegen IJsland. Als deze horde genomen wordt, staan de Roemenen in de finale tegenover Bulgarije of Hongarije.

“Ik ben blij dat ik deze stap kan maken”, reageert Baluta op zijn komst naar ADO Den Haag. “Ik ben er klaar voor om alles te geven voor ADO Den Haag, zodat de club in de Eredivisie kan blijven spelen. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met mijn nieuwe collega’s en kan niet wachten om de fans te laten zien wat ik in huis heb. Ik heb veel goede dingen gehoord over de supporters”, aldus de Roemeense middenvelder, die alweer de vijfde winterversterking van ADO Den Haag is. Eerder werden al Sam Stubbs, Laurens de Bock, George Thomas en Mick van Buren verwelkomd.

ADO Den Haag heet Baluta van harte welkom bij de club!

 img 4899