Alan Pardew blikt met tevredenheid terug op het trainingskamp van ADO Den Haag in Zuid-Spanje. ADO TV sprak na de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen TSG 1899 Hoffenheim met de Engelsman, die zijn eerste week als hoofdcoach van ADO Den Haag er nu op heeft zitten. 

Pardew werd vorige week donderdag, samen met assistent-coach Chris Powell, officieel gepresenteerd in het Cars Jeans Stadion. Nog geen twee dagen na het persmoment stapten de trainers met hun nieuwe collega's op het vliegveld naar Zuid-Spanje. Daar verbleef ADO Den Haag een week in Alhaurín el Grande. Tussen de intensieve en lange trainingen door werd er geoefend tegen vv Noordwijk (maandag, 2-0 winst) en dus tegen Hoffenheim. Het duel met de nummer zeven van Duitsland werd donderdag dankzij een schitterende volley van Crysencio Summerville in de slotfase gewonnen.

"Een prachtige goal, een heerlijk slot. Een speciaal doelpunt, dat je niet snel vergeet", zegt Pardew over het pareltje van Summerville. Hij was een tevreden man na de oefenwinst. "De spelers werkten erg hard. Zo hard dat er zelfs sprake was van wat overbelasting. Maar dat gebeurt altijd op een trainingskamp", aldus Pardew. "Het belangrijkste is dat we een goed gevoel hebben overgehouden aan de twee overwinningen. Dat nemen we mee naar volgende week", wijst de trainer naar de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op zondag 19 januari.

lr200106lou4976

Pardew gaat verder in op de aanwezigheid van Sam Stubbs, die zich dinsdag bij de groep voegde en voor de rest van het seizoen gehuurd wordt van Middlesbrough. "Zijn komst heeft de groep versterkt. De fans moeten weten dat hij veel aanwezig is en dat hij het team kan helpen met zijn stem. Tegen Hoffenheim had hij al een paar mooie tackles. Hij is een echte aanwinst", zegt Pardew. Stubbs speelde 68 minuten mee tegen Hoffenheim.

Er werd in Spanje hard en veel getraind, maar er werd ook genoeg gelachen. Pardew heeft in ieder geval genoten van zijn eerste week als hoofdcoach van ADO Den Haag. "Ik heb het al eerder gezegd, maar de mensen zijn geweldig. Als trainer wil je steun van de mensen om je heen. De spelers hebben het ook geweldig gedaan deze week."