Fons Groenendijk heeft zijn functie als hoofdtrainer van ADO Den Haag per direct neergelegd. Hij heeft de clubleiding te kennen gegeven dat het volgens hem beter was om de samenwerking te beëindigen. De club respecteert het besluit en beraadt zich de komende periode over de invulling van de trainerspositie. Voorlopig neemt assistent-trainer Dirk Heesen de honneurs waar.

Groenendijk licht zijn besluit toe: “De prestaties zijn dit seizoen slecht en ik had niet het gevoel dat ik dit snel zou kunnen ombuigen. Het is drie keer gelukt om de juiste flow te vinden, maar het is erg lastig gebleken om dat als trainer een vierde keer voor elkaar te krijgen bij dezelfde club. Voor de toekomst van ADO Den Haag is het daarom goed als er iets gebeurt. Een frisse wind, met een ander gezicht voor de groep, kan wel iets doen met het team. Daarom denk ik dat dit de juiste keuze is, hoe moeilijk het ook is.”

Het is een besluit met pijn in het hart, geeft Groenendijk aan. “De afgelopen periode was lastig, maar ik heb een fantastische tijd gehad bij ADO Den Haag. Helaas kunnen niet alle sprookjes een goed einde hebben. Het is een onvergetelijke periode geweest en daarvoor wil ik iedereen bedanken. De staf, de spelers, de rest van de collega’s en de fans. Ik hoop dat zij er samen voor kunnen zorgen dat ADO Den Haag in de Eredivisie blijft.”

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi over het vertrek van Groenendijk: “Fons had absoluut nog de steun binnen ADO Den Haag, maar we respecteren zijn besluit. We vinden het jammer dat hij vertrekt, maar kijken terug op een zeer succesvolle samenwerking. Ondanks de huidige prestaties heeft Fons het hier uitstekend gedaan en dat zullen we nooit vergeten”, aldus Hamdi. “We zullen ons de komende tijd beraden over de wijze waarop we dit gaan oplossen.”

Groenendijk debuteerde in het seizoen 1982/1983 op 18-jarige leeftijd als speler in het betaalde voetbal bij FC/ADO Den Haag, waar hij meer dan honderd officiële duels voor speelde. In februari 2017 werd Groenendijk aangesteld als de opvolger van Zeljko Petrovic. De 55-jarige oefenmeester vond overtuigend de weg omhoog met ADO Den Haag, dat de afgelopen twee seizoenen zelfs het linkerrijtje behaalde. Groenendijk was de langstzittende trainer in de Eredivisie.

ADO Den Haag bedankt Groenendijk voor zijn inzet en prestaties en wenst hem veel succes in zijn nadere carrière.

lr190425llp1639