Crysencio Summerville heeft andermaal van zich laten spreken bij Oranje onder 19. De rechtsbuiten van ADO Den Haag, die in de vorige interlandbreak al vier keer in één duel scoorde voor de Nederlandse talentenploeg, was donderdagavond trefzeker tegen Tsjechië.

Summerville maakte na vier minuten spelen al de 2-0 voor Oranje onder 19, dat ondanks de voortvarende start niet kon winnen van de Tsjechische leeftijdsgenoten. Het werd, mede dankzij twee goals van voormalig ADO Den Haag-jeugdspeler Joshua Zirkzee, 3-3 in Katwijk. Komende dinsdag (19.00 uur) speelt Summerville met Oranje onder 19 tegen Mexico.

Hooi
Elson Hooi is donderdagnacht (Nederlandse tijd) met Curaçao tegen een vervelende nederlaag aangelopen tegen Costa Rica, dat hiermee de eerste plek in de poule en de beste papieren voor plaatsing voor de halve finales van de CONCACAF Nations League heeft verkregen. Hooi speelde de hele wedstrijd en was in de tweede helft dicht bij de 2-1 voor Curaçao, maar door een rake kopbal uit een corner in de slotfase won Costa Rica het duel met 1-2.

Zuur voor Curaçao, omdat Costa Rica op het moment van de winnende treffer met een man minder speelde en de gevolgen van het verlies dus groot zijn. De Costa Ricanen hebben nu komende week tegen Haïti aan een puntje genoeg om als enige van de drie teams door te gaan in de poule.

lr191109llu6466

Essabri en Nikiema
Jeugdkeeper Kilian Nikiema is op pad met Oranje onder 17 en moest tegen de Verenigde Staten (3-3) nog even geduld hebben, maar hij keepte zaterdagavond één helft in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Turkije in de VS. Ook jeugdspeler Amine Essabri kwam in actie, nadat hij tegen IJsland (0-3 winst) nog de hele wedstrijd op de bank zat bij België onder 19. Essabri speelde 20 minuten mee tegen Albanië, dat met 2-1 verslagen werd.