Na de uitwedstrijd van ADO Den Haag tegen Fortuna Sittard (zaterdag, 19.45 uur) is het tijd voor een interlandbreak, maar voor Robin Polley is de interlandperiode zoals bekend al eerder begonnen dan voor de andere internationals.

Polley strijdt met Ghana onder 23 om het Afrikaanse kampioenschap en plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokio. Het toernooi begon vrijdagavond (Nederlandse tijd) voor Ghana o23 met een 1-1 gelijkspel tegen Kameroen en werd maandagavond vervolgd met een 2-3 verliespartij tegen Egypte. Polley, die het rugnummer 9 draagt, moet nog even geduld hebben voor zijn debuut, omdat hij niet in actie kwam tijdens deze duels.

lr191026ab13484

Hooi en Summerville
Hooi is uiteraard weer opgeroepen voor Curaçao en speelt op donderdag 14 november de return tegen Costa Rica in de poulefase van de CONCACAF Nations League. Het eerste duel eindigde in 0-0. Summerville maakt zich opnieuw op voor een weekje met Oranje onder 19, waarvoor hij in de vorige interlandbreak vier keer scoorde in één wedstrijd. Oranje o19 oefent op donderdag 14 november en dinsdag 19 november tegen respectievelijk Tsjechië en Mexico. Beide duels worden op Nederlandse bodem gespeeld.

Essabri en Nikiema
Eerder werd al bekend dat jeugdspeler Amine Essabri opnieuw opgeroepen werd voor België onder 19, waarvoor hij in de vorige interlandperiode tweemaal scoorde. De jonge Rode Duivels spelen EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland (woensdag 13 november) en Albanië (zaterdag 16 november). Daarnaast zit Kilian Nikiema bij de definitieve selectie van Oranje onder 17 voor het Nike International vriendschappelijke toernooi in de Verenigde Staten. Daarin speelt de Nederlandse talentenploeg een tweeluik met de VS, op 14 en 18 november, en is Turkije (16 november) tussendoor ook nog de tegenstander van Oranje o17.

Tomas Necid zat in de voorselectie van Tsjechië, maar heeft de definitieve groep niet gered.