Robin Polley gaat eind deze week op pad met Ghana onder 23, terwijl Tomas Necid, Crysencio Summerville en Kilian Nikiema ook in aanmerking komen voor interlandvoetbal tijdens de competitiebreak in november.

Eerder moest Polley nog een uitstapje met Ghana onder 23 uitstellen, maar aan het einde van deze week gaat de rechtsachter van ADO Den Haag daadwerkelijk op pad met de olympische ploeg van het Afrikaanse land. Polley reist na het bekerduel met Fortuna Sittard (donderdag om 20.45 uur) af naar Ghana, dat strijdt om het Afrikaans kampioenschap voor onder 23-teams én kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio. Ghana o23 speelt in de poule tegen Kameroen (8 november), Egypte (11 november) en Mali (14 november).

Necid zit daarnaast opnieuw in de voorlopige selectie van Tsjechië, dat op 14 november thuis tegen Kosovo speelt en op 17 november op bezoek gaat bij Bulgarije. Deze twee wedstrijden worden gespeeld in het kader van de kwalificatiereeks voor het EK 2020. Necid stond de vorige twee keer ook op de voorlopige lijst, maar overleefde de laatste schifting toen niet. Hooi behoort daarnaast uiteraard weer tot de voorselectie van Curaçao, dat op 14 november opnieuw tegen Costa Rica (thuis) speelt in de CONCACAF Nations League. In de vorige interlandbreak eindigde dit treffen in 0-0.

Summerville behoort tot de voorselectie van Oranje onder 19, dat in de komende interlandbreak tegen Tsjechië (14 november) en Mexico (19 november) speelt. In de vorige interlandperiode scoorde Summerville maar liefst vier keer voor Oranje onder 19.

Tot slot zit Nikiema bij de voorselectie van Oranje onder 17 voor het Nike International vriendschappelijke toernooi in de Verenigde Staten. Daarin speelt de Nederlandse talentenploeg een tweeluik met de onder 18-ploeg van de VS, op 14 en 18 november.

lr191026ab13422