ADO Den Haag heeft donderdagmiddag achter gesloten deuren geoefend tegen Sparta Rotterdam. In het Cars Jeans Stadion stond Danny Bakker als enige speler op het wedstrijdformulier, die zondag ook tegen Ajax in de basis begon. De drie invallers van afgelopen zondag (Necid, Ould-Chikh en Haye) stonden ditmaal in de basis.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd en na vier minuten kon Necid al de 1-0 op zijn naam schrijven. Een goede steekpass van Cibicki zette Necid helemaal vrij, waarna hij de bal knap uit de draai binnen schoot. Vervolgens kwamen er kansen voor beide partijen. Aan de kant van ADO Den Haag kwam vooral veel gevaar van Bilal Ould-Chikh.

Na een overtreding van Sparta legde arbiter Sander de Brito Roque de bal op de stip, waarna Necid feilloos de 2-0 maakte.

In de 25ste minuut maakte de Rotterdamse ploeg de aansluitingstreffer. Joël Piroe schoot de bal met een mooi afstandschot langs Mike Havekotte.

Vlak voor het einde van de eerste helft kon Necid in de 42ste minuut zijn hattrick afmaken. Op aangeven van Ould-Chikh kopte hij zijn derde goal van de wedstrijd binnen.

Na rust mochten Thom Haye en Danny Bakker in de kleedkamer blijven en kwamen Lorenzo van Kleef en Maarten Rieder in het veld.

Sparta begon goed aan de tweede helft en na zeven minuten werd het opnieuw gelijk. Joël Piroe maakte in de 52ste minuut zijn tweede goal via een schot in de korte hoek.

Door een inschattingsfout van Mike Havekotte werd het in de 60ste minuut 3-3. De doelman probeerde een voorzet van Karami te vangen maar tikte de bal in eigen doel. Veldwijk zorgde voor de voorsprong van Sparta. In de 62ste minuut kopte hij de 3-4 binnen uit een corner.

Hierna volgden nog invalbeurten voor Boussakou, Van Wetten en Botermans, maar de stand bleef ongewijzigd.

Opstelling ADO Den Haag: Havekotte; Bjelica, Muringen, Polley; Gorter, Bakker (45. Van Kleef), Haye (45. Rieder) , Falkenburg (80. Van Wetten); Cibicki, Necid (80. Botermans), Ould-Chikh (70. Boussakou).

Ostelling Sparta Rotterdam: Fabrie; Karami, Dilrosun (45. Bouwense), Reith (80. Tahiri); Rigo, Duarte, Auassar, Mijnans (45. Heuvelman); Veldwijk, Piroe, Van Hoeven.