Op 1 februari 2020 bestaat ADO Den Haag alweer 115 jaar. Deze speciale verjaardag moet natuurlijk gevierd worden. Daarom hebben we in samenwerking met onze kledingpartner Errea een speciaal jubileumshirt laten produceren. Dit shirt, gebaseerd op het memorabele seizoen 1985/1986, is in Limited Edition verkrijgbaar! Dat geldt ook voor het blauwe keepershirt.

website artikel 1

Successeizoen
In de historie van het Nederlandse voetbal werd er maar één club ongeslagen kampioen in de Eerste Divisie: FC Den Haag in het seizoen 1985/1986. Onder aanvoering van topschutter Remco Boere (28 doelpunten) werd met een voorsprong van elf punten het kampioenschap gegrepen. Het was een seizoen om in te lijsten voor het team van toenmalig trainer Rob Baan, die de beschikking had over toppers als Joop Lankhaar, Martin Jol, Fons Groenendijk, Karel Bouwens, Ron de Roode, René Stam, Pablo Plak, Heini Otto, Leo Schellevis en Frans Danen.

Het jubileumshirt
Het shirt van het seizoen 1985/1986 heeft een dominante gele kleur en wordt gekenmerkt door smalle groene banen op het gele vlak. De bovenkant bestaat uit een groene baan en een groene balk. In het seizoen 1985/1986 prijkte sponsor Hotelplan Vakanties in het rood op het shirt. Op het jubileumshirt staat Cars Jeans in dezelfde, rode stijl op het tricot. Ook de emblemen van ADO Den Haag en Errea maken deel uit van het shirt. Aan de linker onderkant staat het unieke nummer van het jubileumshirt op een speciaal label. Het shirt zal door de spelers gedragen worden in de thuiswedstrijd tegen Vitesse op zaterdag 1 februari 2020.

website artikel 2

Ook het keepershirt is gereproduceerd en in Limited Edition verkrijgbaar bij onze Fanshop. Dit tricot is blauw, heeft een witte retrokraag en wordt net als in de jaren tachtig gesierd door diagonale, lichte banen. De (lange) mouwen zijn effen van kleur en hebben een wit uiteinde, passend bij de kraag. In 1985/1986 toonde René Stam zich een zeer betrouwbare sluitpost in dit shirt!

Hoe werkt het?
De shirts kunnen tot en met 18 november worden besteld. Rond maandag 20 januari worden ze in een luxe doos geleverd. De shirts zijn dus voorzien van een persoonsgebonden label; des te eerder je bestelt, des te lager het unieke nummer zal zijn! De oplage van de shirts is beperkt, dus wees er snel bij!