Een mooi moment voor Dehninio Muringen. De 20-jarige verdediger heeft dinsdagmiddag zijn handtekening gezet onder zijn eerste contract bij ADO Den Haag. Muringen tekende een verbintenis voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As had de contractverlenging van Muringen al een tijdje op de agenda staan. “We zijn blij dat de inkt nu op de contracten staat. Dehninio is een jongen waarin we toekomst zien. Hij manifesteerde zich vorig jaar overtuigend in Jong ADO Den Haag en laat dit seizoen zien dat hij een volwaardig lid van de eerste selectie is. Dehninio moet het hebben van zijn kracht en snelheid, maar beschikt ook over veel voetballend vermogen”, stelt Van As.

Muringen behoorde aan het einde van het afgelopen seizoen, na veel sterke optredens in de beloftenploeg, al drie keer tot de wedstrijdselectie van het eerste elftal van ADO Den Haag. De oud-jeugdspeler van ASV De Dijk, Zeeburgia, Ajax en FC Utrecht stond dit seizoen al vier keer op papier bij een Eredivisiewedstrijd, maar wacht nog op zijn officiële debuut in de hoofdmacht. Door de uitgaande transfer van Wilfried Kanon is er voor Muringen wel meer ruimte ontstaan. Op 12 juli scoorde Muringen in het oefenduel tegen VV RCS.

Interview ADO TV