Milan van Ewijk heeft een mooie beloning gekregen voor zijn sterke spel in de eerste weken van het nog prille seizoen. De 19-jarige rechtsachter behoort tot de voorlopige selectie van Oranje onder 20, dat op 10 oktober tegen Portugal speelt en op 14 oktober de degens kruist met Polen. Op 4 oktober wordt de definitieve groep bekendgemaakt.

Elson Hooi zit daarnaast weer in de voorselectie van Curaçao, waarvoor hij in de afgelopen interlandbreak trefzeker was in beide duels met Haïti. Op 13 oktober speelt het Caraïbische land een uitwedstrijd tegen Costa Rica in de poulefase van de CONCACAF Nations League. Op 2 oktober wordt de definitieve selectie prijsgegeven door bondscoach Remko Bicentini.

Crysencio Summerville heeft op zijn beurt weer een plek in de voorselectie van Oranje onder 19 te pakken. De nationale talentenploeg heeft oefenduels met Moldavië (8 oktober), Letland (11 oktober) en Israël (14 oktober) voor de boeg. Hugo Wentges zit weer in de voorlopige selectie van Oranje onder 18, dat op 11 oktober tegen België speelt. Summerville en Wentges horen ook op 4 oktober of ze er definitief bij zitten.

Eerder werd al bekend dat Tomas Necid in de voorselectie van Tsjechië zit en dat enkele ADO Den Haag-jeugdspelers ook kandidaat zijn om opgeroepen te worden.

lr190922llu7883