Tien dagen na het sluiten van de transfermarkt heeft ADO Den Haag nog een speler aan de gelederen toegevoegd. Thom Haye gaat voor twee jaar tekenen in het Cars Jeans Stadion. De 24-jarige middenvelder komt over van US Lecce, waar zijn contract recent ontbonden werd.

ADO Den Haag wilde het middenveld graag nog van vers bloed voorzien en was al een tijdje bezig met de komst van Haye. De middenvelder promoveerde afgelopen seizoen met Lecce naar de Serie A, maar trok op 2 september de deur achter zich dicht in de hak van Italië. Voor zijn avontuur in Zuid-Europa droeg Haye de shirts van AZ en Willem II, waarvoor hij respectievelijk 73 en 71 officiële duels speelde. Haye, die naast de Nederlandse ook de Indonesische nationaliteit draagt, vertegenwoordigde in het verleden meerdere jeugdelftallen van Oranje.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As is verheugd met de komst van Haye: “We zijn blij dat we na het sluiten van de markt nog Thom hebben kunnen vastleggen. Hij voegt creativiteit en dynamiek toe aan ons middenveld. Thom is een speler die een belangrijke spil in het positiespel kan zijn, maar ook een goede schakel tussen het middenveld en de aanval kan vormen. Met deze laatste transfer is de concurrentie binnen de ploeg weer wat vergroot.”

ADO Den Haag hoopt Haye speelgerechtigd te hebben voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord van komende zondag (14.30 uur), maar is hiervoor nog wel afhankelijk van de ontvangst van enkele documenten.