Elson Hooi heeft opnieuw zijn spierballen laten zien in het shirt van Curaçao. De vleugelaanvaller van ADO Den Haag zorgde er met een trefzekere volley voor dat zijn land een zwaarbevochten punt uit het vuur wist te slepen tegen Haïti (1-1). Curaçao staat nu, na twee duels met Haïti, met vier punten eerste in haar groep in de CONCACAF Nations League.

Het was een emotionele wedstijd voor Hooi en consorten, aangezien de Curaçaose keeper Jairzinho Pieter afgelopen maandag op 31-jarige leeftijd om het leven kwam. Toen Hooi scoorde, liet hij daarom een shirt met daarop een boodschap voor Pieter zien. Het was de negende interlandgoal voor Hooi, die tot dusver 25 keer voor Curaçao uitkwam.

Summerville
Crysencio Summerville kwam dinsdagavond ook in actie. De jonge buitenspeler van ADO Den Haag, die dit seizoen gehuurd wordt van Feyenoord, speelde met Oranje onder 19 tegen de leeftijdsgenoten van Portugal. Het werd 4-0 voor de Nederlandse talenten, waarbij Summerville 84 minuten meedeed.

Kanon
Wilfried Kanon speelde dinsdagavond met Ivoorkust een oefenwedstrijd tegen Tunesië. Les Éléphants zegevierden met 1-2 in het Afrikaanse onderonsje. Kanon speelde de hele wedstrijd mee.

Wentges
Tot slot mocht ook Hugo Wentges interlandminuten maken, voor Oranje onder 18. De jeugdkeeper van ADO Den Haag stond negentig minuten onder de lat tegen de leeftijdsgenoten van Mexico, die wel met 1-2 te sterk waren voor het Nederlandse jeugdteam.