Na de eerste overwinning van het seizoen - de 0-3 winst bij RKC Waalwijk - gaat ADO Den Haag op jacht naar meer. Te beginnen in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo, die komende zaterdag om 20.45 uur wordt afgetrapt in het Cars Jeans Stadion. Lees hier alles over de derde thuiswedstrijd van het seizoen.

Feiten en weetjes

  • ADO Den Haag is in het nog prille seizoen de koning van de spelhervattingen. De ploeg van Fons Groenendijk scoorde al vijf keer uit dode spelmomenten. FC Utrecht en Willem II waren beiden driemaal uit spelhervattingen trefzeker.
  • ADO Den Haag won de laatste drie thuisduels met VVV-Venlo niet, maar bewaart wel goede herinneringen aan dit affiche. Op 23 mei 2003 werd namelijk de titel in de Eerste Divisie gepakt in een thuiswedstrijd tegen VVV, die op papier een uitwedstrijd was. Dankzij Roy Stroeve, Gabor Torma en Santi Kolk werd het toen 3-0. 
  • ADO Den Haag wist al twaalf thuiswedstrijden op rij minimaal één keer tot scoren te komen. Sinds 1989-1990 werd een dergelijke serie niet meer neergezet.
  • Aaron Meijers (1 goal, 3 assists) en Tomas Necid (3 goals) zijn op dit moment de meest productieve spelers van ADO Den Haag.
  • Aanwinst Pawel Cibicki kan zijn officiële debuut maken bij ADO Den Haag, waar Bilal Ould-Chick vorige week zijn basisdebuut vierde.
  • John Goossens wist in het verleden al vier keer te scoren tegen VVV-Venlo in de Eredivisie. Tegen geen enkele andere club was hij vaker trefzeker.
  • VVV-verdediger Christian Kum keert voor even terug op de plaats waar hij tussen 2006 en 2012 tot 157 officiële optredens (3 goals, 4 assists) kwam.
  • Danny Bakker mist het treffen met VVV-Venlo door een schorsing. 

Kaartverkoop

Je kunt voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo 4 kaarten bestellen via onze e-ticketing, dus neem vooral vrienden en familie mee om de wedstrijd samen in het Cars Jeans Stadion te beleven! Seizoenkaarthouders krijgen 10% korting, Clubkaarthouders krijgen 5% korting op losse kaarten via e-ticketing. 

Tweede kaartje gratis voor Clubkaarthouders!
Clubkaarthouders kunnen voor deze wedstrijd van een leuke actie profiteren. Ze kunnen twee kaarten voor de prijs van één ticket krijgen bij dit duel! Wie neem jij mee?

BTN CLUBKAARTHOUDERS

Fanplein vanaf 18.00 uur

Vanaf 18.00 uur is er weer een Fanplein inclusief biertap, picknick tafels en leuke attracties voor de kinderen!

fanplein

CSU Fan of the Match-quiz

Tijdens de rust van de wedstrijd tegen VVV-Venlo is het weer tijd voor de CSU Fan of the Match-quiz. Pak je telefoon er dus bij en laat zien hoeveel kennis over ADO Den Haag jij hebt! De winnaar van de quiz krijgt een VIP-arrangement bij een wedstrijd van ADO Den Haag!

Arbitrage

Scheidsrechter: Siemen Mulder
Assistenten: Cristian Dobre en Ruud Bexkens
Vierde official: Robin Gansner
VAR: Chrstiaan Bax
AVAR: Thomas Krijt

Aaron Meijers: "Vanuit de eerste zege verder werken"

Fanshop en stadionkassa's

De Fanshop van ADO Den Haag opent zaterdag voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo om 17.45 uur haar deuren (drie uur voor de aftrap). De Fanshop is tot één uur na de wedstrijd geopend. Let op: tijdens de wedstrijd (ook in de rust) is de winkel gesloten.

De stadionkassa's, die aan de kant van de Haaglandentribune te vinden zijn, gaan ook om 17.45 uur open. Dat is dus drie uur van te voren.