Bij de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam van komende zaterdag (18.30 uur) zit Fons Groenendijk ruimer in zijn spelers dan bij de voorgaande twee duels. De trainer ziet meerdere spelers van blessures terugkeren in zijn wedstrijdselectie.

“John Goossens en Dion Malone starten waarschijnlijk nog niet, maar zitten wel weer bij de selectie”, zegt Groenendijk in aanloop naar Sparta-thuis. “Milan van Ewijk en Lex Immers hebben de afgelopen dagen ook weer volledig meegetraind en kunnen in principe starten tegen Sparta”, stelt de coach verder. “Het is positief dat we op personeel vlak weer een beetje aan het opkrabbelen zijn. Ook is het goed om te zien dat nieuwe jongens als Bilal Ould-Chikh en Michiel Kramer er steeds nadrukkelijker aan komen."

Nasser El Khayati is sinds donderdag wel definitief weg, naar Qatar SC. “Ik ben blij dat de situatie rondom hem is opgelost en dat er uiteindelijk alleen maar tevreden partijen zijn”, aldus Groenendijk. “Ik heb hier ontzettend genoten van Nasser. Hij wist de liefhebbers in vervoering te brengen.”

Groenendijk geeft verder aan dat hij ondanks de nederlagen tegen FC Utrecht en PSV niet echt extra druk voelt. “We zijn nog niet echt gelukkig, maar hebben wel keihard gewerkt. Hopelijk leidt dat nu tot een mooi resultaat. Sparta is natuurlijk wel goed begonnen. Ze hebben goede aanvallers, met bijvoorbeeld Halil Dervisoglu, Ragnar Ache en Abdou Harroui.”

Bekijk hier de voorbeschouwing van ADO TV met Erik Falkenburg.