Op dag vier van het trainingskamp van ADO Den Haag in Zeeland werd er opnieuw hard gewerkt, veel gelachen en ook genoten van het mooie weer en een smakelijke barbecue. Uiteraard hebben we weer een dagverslag in tekst en beeld.

Wakker worden, ontbijten, met de fiets naar het sportcomplex ‘De Laone’ en trainen; het is inmiddels het bekende recept van een nieuwe dag aan de ‘Zeeuwse Riviera’. De ochtendtraining van dag vier stond vooral in het teken van een elf tegen elf-partij, waarbij Lex Immers de maker van het winnende doelpunt was.

De ‘trainingswinner’ werd na afloop van de training geïnterviewd door een journalist van FOX Sports. Terwijl de ervaren kracht rustig zijn licht liet schijnen over het wel en wee van ADO Den Haag, toonden Donny Gorter en Erik Falkenburg aan over veel humor te beschikken. De twee spelers fietsten steeds met een stalen gezicht heen en weer, achter de geïnterviewde Immers langs.

Ondertussen werd Lorenzo van Kleef onderworpen aan een Q&A via de Instagram Story van ADO Den Haag. De jonge middenvelder is voor het eerst mee op trainingskamp met de selectie van Fons Groenendijk en gaf de fans daarom de gelegenheid om hem wat beter te leren kennen. Niet geheel toevallig wees Van Kleef Gorter aan als zijn grappigste medespeler. Immers was zijn voorbeeld, zo gaf het Haagse talent aan.

Na de ochtendtraining, een broodje en wat pasta werden de spelers met de bus naar Zierikzee gebracht. Daar werd, net als vorig jaar, getraind in het Laco sportcentrum. Fysiektrainer John Nieuwenburg begeleidde de rek- en strekoefeningen, personal trainer Ed Groven zwaaide de scepter in de zaal met de krachtapparatuur, fietsen en loopbanden.

img 0849

Na de twee trainingen was het tijd voor een welverdiende barbecue aan het strand van Renesse. Naast het culinaire aanbod – waar absoluut niets mis mee was – werd de Afrika Cup-kwartfinale van Wilfried Kanon aandachtig bekeken. Helaas kende dit duel in Egypte niet het gewenste resultaat. Toch was het weer een puike dag in Zeeland.

Op naar dag vijf, waarop ADO Den Haag om 14.00 uur een besloten oefenduel met het Belgische KV Kortrijk afwerkt en daarna om 19.30 uur tegen VV RCS speelt in Oost-Souburg.

Video

 

Foto's