De eerste helft van het trainingskamp van ADO Den Haag in Zeeland zit erop. Dag drie in Renesse bestond uit een drukke ochtend en een relaxte middag. Hier is, zoals u van ons gewend bent, het dagverslag.

Op de derde dag aan de Zeeuwse kust moesten de spelers vroeg uit de veren. Om 7.30 uur moest er namelijk verzameld worden bij de lobby van het hotel. De reden: fysiektrainer John Nieuwenburg had weer een mooi parcours uitgetekend voor een vroege strandloop. Fons Groenendijk had de spelers van te voren gewaarschuwd: wie te laat was, moest de dag erna op herhaling. Gelukkig had elke speler op tijd de slaap uit zijn ogen gewreven. Met een aantal stafleden in het peloton en een paar stafleden op de fiets achter de spelersgroep was het een hardlooptocht van drie kwartier.

img 0718

De doelmannen ontbraken, omdat keeperstrainer Raymond Mulder voor hen een verrassing in petto had. Hij had de sleutel van de tennisbaan geregeld, zodat het kwartet zich kon uitleven op het Zeeuwse gravel. Het kwartet, omdat Mulder zelf ook actief was op het gemalen baksteen. Niet voor lang, echter. Na een fanatieke krachtsinspanning begaf de hamstring van de keeperstrainer het. Gelukkig had hij even daarvoor zijn visitekaartje afgegeven met twee prachtige ‘dropvolleys’. De bekende tenniscoach Raemon Sluiter vroeg zich zelfs op Twitter af waarom Mulder niet op Wimbledon staat. Dat wordt nu dus lastig, met de spierproblemen.

Na opnieuw een uitmuntend ontbijtbuffet begon om 11.00 uur alweer een nieuwe trainingssessie. Daarvoor werd de groep in tweeën gesplitst. De spelers die gisteren voetbaltennis mochten spelen namen het nu tegen elkaar op in kleine partijen, wat inhield dat de andere groep nu mocht voetvolleyen. Dat gebeurde in een toernooivorm. Tomas Necid, John Goossens en Erik Falkenburg kroonden zich tot winnaars, door in de finale af te rekenen met Nasser El Khayati, Shaquille Pinas en Danny Bakker. Uiteraard weer gevolgd door een ‘winning team’-foto.

img 0770

Na de training was het tijd voor een middagje vrij. Indy Groothuizen had de smaak van het tennissen te pakken en koos ervoor om nogmaals de baan op te gaan. Daar stonden ook Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers, El Khayati en een plukje trainers. De rest deed het rustig aan. Dat mocht ook wel, want er was in de ochtend al hard gewerkt.

Video

 

Foto's

De fotogalerij is niet zichtbaar in de ADO Den Haag App, maar werkt wel op onze mobiele website.