Dag twee van het trainingskamp in Zeeland zit er alweer op voor ADO Den Haag. Daags na de oefenzege bij VV Serooskerke (0-5) stonden er twee trainingen op het menu voor de mannen van Fons Groenendijk. Inspanning werd met ontspanning gecombineerd op de tweede dag aan de Zeeuwse kust.

Na een uitstekend verzorgd ontbijtbuffet in De Zeeuwse Stromen - voor het derde jaar op rij de verblijfplaats van ADO Den Haag in Renesse - gingen de spelers en staf traditiegetrouw met de fiets richting het trainingsveld. Daar bestond de eerste sessie met name uit krachttraining. Fysiektrainer John Nieuwenburg had hier, zoals hij dat zo goed kan, weer een mooi parcours voor uitgestippeld.

img 0588

Nadat er tijdens de lunch overheerlijke kip-kerrie met rijst werd geserveerd, konden de spelers hun borst natmaken. In de middag was het namelijk tijd voor net zo intensieve als beruchte 'VCT-training', waarbij de spelers met en zonder bal aan hun conditie werkten. De basissspelers van maandag kregen vrijaf en vermaakten zich met een potje voetvolley. Donny Gorter liet, zoals eigenlijk altijd op de trainingskampen, zien dat hij dit spelletje zeer goed onder de knie heeft. Hij won, samen met Nick Kuipers. Een poging van Delano Ladan en Mats van Kins om met een 'winning team'-foto de zege op te eisen kende geen succes.

Ondertussen werkte Dion Malone met fysiotherapeut Edwin Coret verder aan zijn herstel en liet Shaquille Pinas, met de spiegelreflexcamera van de mediacrew van ADO Den Haag, zijn talenten als fotograaf zien. Indy Groothuizen, Dehninio Muringen en Yahya Boussakou poseerden gretig voor de jonge verdediger.

Dag twee werd afgesloten met een prima diner en een rustige avond. Men maakte het niet te laat, aangezien de woensdag afgetrapt zal worden met een vroege strandloop.

Video

 

Foto's