Na de schitterende 0-2 overwinning in De Kuip maakt ADO Den Haag zich op voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Woensdag wordt er bij de feestelijke afsluiting van het jaar thuis om 19.30 uur afgetrapt tegen Willem II. Dat is net de club die ADO Den Haag nog kan passeren om in het linkerrijtje terecht te komen. Fons Groenendijk blikt vooruit.

Wint ADO Den Haag van Willem II, dan passeert het de huidige nummer negen van de Eredivisie. Wil de ploeg van Groenendijk ook nog op de achtste plaats (goed voor play-offplaatsing) terechtkomen, dan moet FC Groningen verliezen en moeten er bovendien acht goals goedgemaakt worden in het doelsaldo. “In voetbal kan alles - dat hebben we vaak gezien - maar de kans is miniem”, zegt de reële Groenendijk bij ADO TV. “Als we de play-offs uiteindelijk op doelsaldo niet halen, zou dat toch ook weer een beetje balen zijn. Dan is zo’n 0-7 tegen PSV extra zonde...”, weet de oefenmeester.

Maar toch, vindt Groenendijk ook, zou een plek in het linkerrijtje ook nog een puike prestatie zijn. “We zijn aan onze stand verplicht om deze thuiswedstrijd te winnen. We gaan dan ook spelen voor niets minder dan de winst. Hopelijk lukt dat, met een goede wedstrijd. Ik hoop op een goed gevuld stadion. We willen het publiek nog wat bieden en het zou mooi zijn om het linkerrijtje nog te halen.”