Na de 3-1 nederlaag bij PSV wacht er weer een thuiswedstrijd voor ADO Den Haag. In het voorlaatste thuisduel van het seizoen is Excelsior de tegenstander. Coach Fons Groenendijk blikt voor de camera van ADO TV vooruit op de ontmoeting met zijn oude club, die komende donderdag om 18.30 uur begint in het Cars Jeans Stadion.

Groenendijk wierp eerst nog even een blik op het uitduel met PSV. "Voor de wedstrijd waren er wat problemen, maar we hebben naar vermogen gespeeld en wel wat mogelijkheden gecreëerd. Uiteindelijk hebben we wel verdiend verloren van een betere tegenstander", is Groenendijk zich bewust. Nu ligt de focus dus volledig op Excelsior. "We hebben met elkaar besproken dat we het seizoen goed willen eindigen. We willen de drie resterende wedstrijden stuk voor stuk aangrijpen om voor de overwinning te gaan", aldus de trainer, die het na Excelsior nog met zijn ploeg opneemt tegen Feyenoord (zondag 12 mei, uit) en Willem II (woensdag 15 mei, thuis). 

Op 1 september kende ADO Den Haag een gedenkwaardige avond tegen Excelsior, dat toen dankzij een vierklapper van Nasser El Khayati met 2-4 verslagen werd. "Dat was een galavoorstelling van Nasser", glimlacht Groenendijk. "We hebben goede statistieken tegen Excelsior (vijf van de zes recente duels gewonnen, red.), maar het is een ploeg die goed kan voetballen en dus niet te veel tijd en ruimte moet krijgen", waarschuwt de keuzeheer. "Voor Excelsior ligt de druk er vol op, maar wij willen thuis laten zien dat wij in de middenmoot thuishoren. Hopelijk kunnen we weer de nodige goals maken."

Groenendijk heeft Tom Beugelsdijk weer terug na een schorsing en lijkt de centrumverdediger weer op te gaan stellen.