"Het was een heel mooie week voor alles en iedereen bij ADO Den Haag." Het zijn de woorden van Fons Groenendijk, na de glansrijke week waarin de trainer zijn contract met twee jaar verlengde en met zijn ploeg knap van FC Utrecht (5-0) en AZ (2-3) wist te winnen. Nu volgt de uitwedstrijd tegen PSV (zondag, 16.45 uur). 

"We hebben ons definitief uit de problemen gespeeld", glimlacht Groenendijk na de formidabele week bij ADO TV. "De overwinningen en de contractverlenging geven rust. Alles viel op z’n plek en daar zijn we dik tevreden mee. We zijn effectief de laatste weken. Daarin moest de overlevingsmodus aan, maar de jongens hebben het uitstekend ingevuld en gekoppeld aan goede resultaten", aldus de coach. "We moeten tegen PSV laten zien dat we niet voor niets van Utrecht en AZ hebben gewonnen. Ook daar willen we op een bepaalde manier weer een goede wedstrijd neerzetten, en misschien wel iets halen."

Erik Falkenburg was in de uitwedstrijd de grote man, met twee doelpunten. "Het was super. Beter kon bijna niet", vertelt Falkenburg, die hangend vanaf links speelt. "Deze rol begint me steeds beter te liggen. De basis voor mij is goed verdedigen, voor de goal komen en gevaarlijk zijn. Het is mooi dat ik deze elementen zo kan combineren en mijn steentje kan bijdragen. Met zulke voorzetten is het voor mij natuurlijk ook een feestje", wijst Falkenburg naar de voorzetten van Nasser El Khayati. "We zijn nu veilig en kunnen daarom lekker vrijuit voetballen. We willen nog twee keer het thuispubliek vermaken tegen Excelsior en Willem II en bij Feyenoord en PSV gebruikmaken van onze underdogpositie."

Tom Beugelsdijk is geschorst, waardoor de deur in de achterhoede weer open lijkt te gaan voor Wilfried Kanon.