Vier dagen na de attractieve wedstrijd tegen Vitesse (3-3) staat alweer het volgende duel te wachten op ADO Den Haag. Er wordt woensdag om 19.45 uur afgetrapt bij Fortuna Sittard, dat na 27 speelronden hetzelfde puntenaantal heeft en daarom samen met de Haagse ploeg op de dertiende plek staat. Coach Fons Groenendijk blikt vooruit.

Groenendijk vindt dat zijn ploeg tegen Vitesse ‘een behoorlijke wedstrijd’ op de mat legde. “We hebben mooie goals gemaakt en met elkaar gevochten tot de laatste minuut. We hebben het samen gedaan. En dat trek ik door naar de fans, die als één blok achter de ploeg stonden. Dat is fijn om te zien. De jongens hebben daar alle steun aan gehad”, aldus de trainer. “Maar toch wil je altijd winnen. We hebben aanvallend gewisseld, maar helaas leverde dat geen drie punten op.”

Het experiment van Groenendijk met Lex Immers in de spits en de afstemming tussen hem en Nasser El Khayati pakte goed uit; Immers tekende voor twee goals en een assist en El Khayati gaf ook een assist. “Daar had Vitesse toch wel moeite mee. Ze wisten niet echt wie ze moesten dekken en daar hebben we wel van geprofiteerd. Het is een mogelijkheid om daaraan vast te houden, maar ook op het middenveld is Lex belangrijk”, stelt Groenendijk, die voor niets minder dan drie punten gaat in Sittard, maar weet dat dit geen eenvoudige klus wordt. “Fortuna bewijst al het hele seizoen dat het lastig te bespelen is, met name in Sittard.

Er zijn geen nieuwe blessuregevallen of schorsingen te melden bij ADO Den Haag. Wilfried Kanon keert wel weer terug van een schorsing.