Met driekwart van de competitie achter de rug is de conclusie dat ADO Den Haag nog niet het onderste uit de kan heeft kunnen halen, zeker wat betreft het puntenaantal. Fons Groenendijk en Nasser El Khayati hebben desondanks vertrouwen in een goede afsluiting van het seizoen. Dat zeggen ze voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse (zaterdag 18.30 uur) bij ADO TV.

De huidige veertiende plek is niet wat ADO Den Haag verwacht en gehoopt had. “Maar met nog acht wedstrijden te gaan hebben we het nog wel in eigen hand. We gaan ervoor zorgen dat we op hetzelfde niveau spelen volgend jaar. Dat moet gewoon, klaar”, is Groenendijk duidelijk. “Dit is een belangrijke wedstrijd tegen een pittige tegenstander, maar we krijgen altijd kansen. In al onze wedstrijden ligt het bijna dicht bij elkaar. Het is zaak om de kansen beter af te maken.”

El Khayati benadrukt dat het belangrijk is dat iedereen positief blijft. “Want daaraan kan je je vasthouden”, weet de spelmaker. “We hebben dit seizoen te veel punten laten liggen, maar hopen constanter te zijn in de laatste acht duels. Vitesse staat toch weer op de vijfde plek, maar dat soort ploegen ligt ons wel. Vorig seizoen werd het ook 1-0 tegen een sterk Vitesse. Laten we hopen op een herhaling daarvan. Uit hebben we ook keurig met 1-1 gelijkgespeeld. Eigenlijk hadden we toen recht op meer”, aldus El Khayati, die op 22 september in Arnhem tot scoren kwam.

Wilfried Kanon is geschorst tegen Vitesse en Giovanni Troupée is ook nog niet inzetbaar. Groenendijk noemt het daarom ‘logisch’ dat Dion Malone en Shaquille Pinas weer mogen opdraven.