Met nog tien speelronden te gaan is de middenmoot van de Eredivisie nog steeds zeer dichtbevolkt. Als ADO Den Haag komende zaterdag (aftrap 19.45 uur) weet te winnen van sc Heerenveen, dan wordt de nummer negen van de ranglijst gepasseerd en kan het seizoen wellicht nog een stuk mooier worden. Coach Fons Groenendijk blikt vooruit bij ADO TV.

Uiteraard stond Groenendijk eerst nog even stil bij de 1-1 tegen De Graafschap, een wedstrijd die absoluut in Haags voordeel had moeten uitvallen. "Het plan klopte en we wisten acht goede kansen te creëren, maar we verzuimden het om afstand te nemen”, aldus de trainer, die ondanks het resultaat genoeg positieve dingen zag op De Vijverberg. "De spelers hebben weer alles gegeven en we hebben veel kansen gecreëerd. Er zijn genoeg mensen die negatief zijn, maar wij moeten zorgen dat we ook naar de positieve dingen blijven kijken.”

Want, zo stelt Groenendijk, bij een overwinning op Heerenveen zou de situatie er weer een stuk rooskleuriger uit komen te zien. “Het is een ploeg met een opvallend doelsaldo”, zegt de keuzeheer van ADO Den Haag over de Friese opponent. “Ze hebben heel veel goals voor, maar ook tegen. Met open vizier spelen ze vaak op de aanval. Daar hebben ze ook veel kwaliteit rondlopen. Hun voorhoede is echt goed, met de tandem Vlap-Lammers en leuke spelers aan de zijkanten. Maar het is ook een feit dat ze ook de nodige goals tegen krijgen. Maar wij moeten vooral ons eigen ding doen. Bij een goed resultaat kan je wellicht weer een grote stap zetten.”

Groenendijk geeft aan dat Erik Falkenburg en Melvyn Lorenzen op tijd speelklaar lijken te zijn voor ADO Den Haag – sc Heerenveen.