De drie punten tegen PEC Zwolle (1-0 winst) waren zéér gewenst voor ADO Den Haag, dat nu wat vrijer kan toewerken naar de clash met Ajax van komende zondag (12.15 uur) in het Cars Jeans Stadion. Hoofdtrainer Fons Groenendijk blikt bij ADO TV vooruit op het treffen met de nummer twee van de Eredivisie.

Groenendijk weet dat de winst tegen PEC Zwolle niet groots, maar wel heel belangrijk was. “Je wordt overal geconfronteerd met het feit dat je naar bededen moet kijken en dat je punten moét halen en dan mag je ook weleens op lelijke wijze winnen. Dat hebben we in zo’n fase toch liever dan op een mooie manier verliezen”, aldus de coach, die zijn defensie steeds stabieler ziet worden. Dat wordt onderstreept door het feit dat ADO Den Haag in de laatste acht duel vier keer de nul wist te houden. "Dat is lekker, maar dat moest ook wel, omdat we daarvoor veel te veel goals makkelijk hebben weggegeven.”

De trainer pakte na de winterstop zeven punten met ADO Den Haag, wat er precies evenveel zijn als Ajax. “Zij kennen natuurlijk een iets minder stabiele fase. Ze hebben geweldig gespeeld tegen Real Madrid - ik zat op het puntje van mijn stoel - maar ik heb ook Heracles Almelo-uit gezien. Heracles verdedigde vooruit, was agressief en won. Dat is een voorbeeld voor ons. Ajax is te raken”, stelt Groenendijk. “En je hebt altijd kansen, tegen wie je ook speelt. Zij willen ons hun wil opleggen en hebben daar de middelen ook voor, maar de intentie is om ons eigen spel te spelen. Dan moeten we wel goed zijn.”

Bijna uitverkocht
Het feit dat ADO Den Haag afstevent op een stijf uitverkocht Cars Jeans Stadion begroet Groenendijk met een glimlach. “Dat vind ik altijd mooi. Want je speelt natuurlijk ook voor de fans. Als speler vond ik het ook het allerleukst als het stadion vol zat. Dat 'dreigt' nu te gaan gebeuren. Dat is genieten. We zijn daar wel een beetje trots op, want daar doe je het voor. Dan moet je ook de kick voelen als je het stadion binnen komt. En hoe geweldig zou het zijn als dat tot een mooi resultaat leidt?”

Bestel hier de laatste kaarten voor ADO Den Haag - Ajax!