Niet alleen voor ADO Den Haag is het tot dusver een seizoen met ups en downs. Dat geldt ook voor Tom Beugelsdijk, die zelfs een tijdje op de bank werd gehouden. Dat was moeilijk voor de verdediger, maar ook een reden om nóg harder te knokken. En zo heroverde Beugelsdijk snel weer zijn plek. In de vorige twee duels leidde het niet tot een zege, maar de verdediger hoopt dat het zondag tegen Heracles Almelo (thuis, 16.45 uur) wel weer prijs is.

Na het voor ADO Den Haag en voor Beugelsdijk fantastisch verlopen 2017/2018, werden de prestaties dit seizoen wat wisselvalliger. Beugelsdijk werd van midden november tot midden december zelfs gepasseerd. Dat was lastig voor de verdediger, maar hij was wel zelfkritisch. “Ik wist zelf ook dat ik een mindere periode kende. Ik maakte meer fouten dan vorig jaar en de trainer zei daarom dat hij wilde dat ik weer de oude Tom Beugelsdijk zou worden. Dat zet je dan wel aan het denken, ook al gaf hij aan dat hij me niet afschreef en dus vertrouwen in me hield. Als ik de oude Tom zou worden, zou ik weer gaan spelen." 

Inmiddels is ‘de oude Tom’ terug en is Beugelsdijk weer onomstreden. “Het begon bij het besef. Ik ben met de neus op de feiten gedrukt en ben de trainingen daardoor gaan benaderen als competitiewedstrijden: volle bak erin. Want als ik een tik krijg, dan is dat voor mij een reden om nóg harder te werken", aldus de 28-jarige verdediger, die op 14 december Beugelsdijk weer zijn kans pakte, tegen Willem II (0-3 winst). “Ik zit weer lekker in mijn vel", zegt de centrumverdediger. “Maar het is wel vervelend dat we de eerste twee wedstrijden van 2019 niet hebben gewonnen. VVV-thuis (2-4, red.) hadden we gewoon moeten winnen. Bij NAC (1-1, red.) had dat ook gekund, maar we maakten het niet af en mochten op basis van de tweede helft nog blij zijn met een punt.”

Dan maar drie punten pakken tegen Heracles Almelo, stelt Beugelsdijk. “We moeten deze pot gewoon winnen. We hebben ook nog wat goed te maken, omdat we in Almelo op frustrerende wijze verloren, terwijl we minimaal gelijkwaardig waren. Wat nodig is voor de winst? Karakter. We moeten dezelfde mentaliteit tonen als thuis tegen Feyenoord. Toen verliet het publiek het stadion met een smile. Die glimlach bij de fans moeten we nu ook weer creëren. De trainer wees ons ook op De Klassieker. Hoe Feyenoord die wedstrijd benaderde, is ook een voorbeeld voor ons. Wij moeten het ook hebben van die power en drive”, aldus Beugelsdijk.

Beugelsdijk moet wel opletten dat hij niet meer te veel kaarten pakt, aangezien hij bij elke gele prent geschorst is. “Ik moet mijn kop erbij houden en geen onnodige kaarten pakken. De discussies met de scheidsrechter moet ik schuwen, de duels niet."

Lees het volledige interview met Tom Beugelsdijk zondag in het programmaboekje bij ADO Den Haag - Heracles Almelo. Koop hier je snel en gemakkelijk je kaartje voor dit duel!

lr181214ab17721