Fons Groenendijk en Sheraldo Becker blikken voor de camera van ADO TV vooruit op de wedstrijd van komende zondag tegen Heracles Almelo (aftrap 16.45 uur). "We zijn er klaar voor en weten wat ons te doen staat: winnen."

Groenendijk en Becker zijn van mening dat ADO Den Haag de afgelopen wedstrijden, tegen VVV-Venlo (2-4 verlies) en NAC Breda (1-1), op basis van het spel en de kansen eigenlijk had moeten winnen. Maar de coach en rechtsbuiten beseffen ook dat deze duels ook eerder beslist hadden moeten worden. "Vorig jaar vielen de ballen vaak goed, maar dit seizoen is dat toch minder het geval. En als je de kansen niet afmaakt, dan doet de tegenstander dat wel", stelt Becker, die de afgelopen twee wedstrijden wel goed is voor één goal en twee assists. "Het is lekker dat mijn rendement omhoog gaat. Ik heb altijd gezegd dat ik belangrijk wil zijn voor het team. Met goals en assists, maar ook met hard werken. Ik ben er blij mee en hoop dat ik de lijn kan doortrekken. Het belangrijkst zijn natuurlijk wel de drie punten. We zijn er klaar voor om deze tegen Heracles te pakken. We werken hard en weten wat ons te doen staat: winnen."

Groenendijk wees zijn groep in aanloop naar het duel met Heracles op de wijze waarop Feyenoord Ajax bestreed in De Klassieker. "Die energie wil ik zien. Elke week en tot de laatse seconde van de wedstrijd. Je moet kapot willen gaan op het veld. Alles geven om de wedstrijd naar je toe te trekken", stelt Groenendijk, die ook inging op de situatie rond Ricardo Kishna. Na vijftien maanden blessureleed maakte de aanvaller maandag zijn rentree bij de beloften. "We moeten het goed bekijken. We doorlopen een voorzichtig traject met hem, waarbij het écht goed moet zijn om weer bij de selectie te zitten. Je moet echt honderd procent zijn om in de Eredivisie een rol te kunnen spelen", zegt de coach.