Drie maanden lang was Danny Bakker afwezig door een hardnekkige blessure. Met lede ogen zag de middenvelder aan dat de prestaties tijdens zijn absentie wisselvallig waren. ADO Den Haag had dringend behoefte aan een constante factor en heeft deze met de rentree van Bakker weer gevonden.

Misschien wel sneller dan verwacht verscheen Bakker op zaterdag 24 november weer binnen de lijnen bij het eerste elftal. Hij stond er meteen weer alsof hij nooit weggeweest was. Met een optreden van negentig minuten, drie punten (2-3 winst) en een dijk van een wedstrijd gaf Bakker zijn visitekaartje af. Hij was direct weer ‘de oude Danny Bakker’. “Dat heb ik ook voor ogen. Ik heb vorig jaar een heel goed seizoen gedraaid en die lijn wil ik doortrekken en verbeteren. Ik wil altijd meer. Ik moet zo doorgaan en belangrijk zijn voor het team. Het was super dat dit lukte in Zwolle. Tijdens het feest na afloop van deze wedstrijd kwam er daarom veel emotie los. We gaven de fans toen ook iets terug na een mindere serie.”

“Het is super om weer terug te zijn”, glimlacht Bakker. Hij is niet alleen blij met zijn rentree, maar ook opgelucht. Want eenvoudig waren de drie blessuremaanden allerminst. “Het zijn drie lange maanden geweest”, blikt Bakker terug. Hij kreeg tijdens zijn blessure te maken met een terugslag, maar kwam er dankzij shockwavebehandeling toch weer sneller bovenop. Goed nieuws, aangezien het tot dusver een wisselvallig seizoen is en een constante speler als Bakker daarom belangrijk kan zijn. “Ik ben inderdaad wel constant. Ik haal zelden een 9, maar ook zelden een 3. Ik kan voor de balans zorgen. Dat past ook bij mijn positie en zo zit ik nou eenmaal ook in elkaar.”

De Graafschap
Zaterdag komt er om 20.45 uur voor de derde keer dit seizoen een promovendus op visite in het Cars Jeans Stadion. “Een nieuwkomer in de Eredivisie is altijd wat lastiger in te schatten, maar De Graafschap heeft altijd een hardwerkend team. Ik moet ook zeggen dat ik hun coach (Henk de Jong, red.) erg graag mag. Hij komt leuk, normaal en spontaan over in interviews. De Jong is heel reëel, iets wat past bij De Graafschap”, aldus Bakker, die weet dat ADO Den Haag op papier de favoriet is voor de winst. “Wij moeten, zeker thuis, vol voor de winst gaan. De eigen supporters geven ons een extra boost, dat zag je vorig jaar ook heel vaak. Hopelijk schreeuwen ze ons weer naar een overwinning.”

Lees het volledige interview met Bakker in het programmaboekje bij ADO Den Haag – De Graafschap. Kaarten kopen voor dit duel kan snel en gemakkelijk via onze e-ticketing.

lr181202ab15684