Na een mooie wedstrijd tegen PEC Zwolle (2-3 winst) en een minder duel tegen Ajax (5-1 verlies) maakt ADO Den Haag zich op voor de thuiswedstrijd tegen De Graafschap van zaterdag (20.45 uur). Fons Groenendijk en Lex Immers blikken vooruit bij ADO TV.

Groenendijk kijkt in aanloop naar het duel van zaterdag nog even terug naar de vorige twee uitduels. "Het was een pittig programma. Bij PEC Zwolle hebben we gelukkig weten te winnen, maar bij Ajax was het vervolgens vrij kansloos. Daar kijk ik niet met een goed gevoel op terug. We moeten daarom het goede gevoel van de winst in Zwolle omarmen en meenemen naar de wedstrijd tegen De Graafschap. Dit zijn voor ons wedstrijden die je moét winnen. De gemiste punten van duels zoals die met FC Emmen en NAC Breda kom je aan het einde van de rit tekort, niet van de punten die je niet gepakt hebt in de duels met de topploegen."

"Ik wil tegen De Graafschap een strijdbaar ADO Den Haag zien, dat voor elke meter vecht", vervolgt Groenendijk. "Het mag niet zo zijn dat mensen na afloop zeggen dat het te tam of te mat was. Dat past niet bij ADO Den Haag. We moeten strijden voor elke meter grond. Zeker omdat we weer een goede stap kunnen zetten. "

De woorden van Immers lijken op die van Groenendijk. "We moeten als ploeg keihard werken en stapjes blijven maken", zegt de routinier. "De Graafschap-thuis is een wedstrijd waarin wij de drie punten moeten pakken. Dat is de enige optie voor ons. Daar gaan we met z'n allen voor", zegt Immers. "De Graafschap zal ons het spel laten maken. We moeten zorgen dat we snel scoren, waardoor zij zullen breken. We gaan voor een mooie avond, zodat we kunnen juichen met het publiek."

Nasser El Khayati ontbrak tegen Ajax wegens fysiek ongemak, maar lijkt tegen De Graafschap weer te kunnen spelen. "Zoals het er nu naar uitziet wel", stelt Groenendijk. "Nasser heeft de hele week getraind. We wilden geen risico met hem nemen tegen Ajax en daar hebben we geen spijt van, omdat er een belangrijke reeks aan komt."