Nooit opgeven, maar opstaan in een mindere periode. Dat is het doel van Fons Groenendijk voor de thuiswedstrijd tegen AZ van komende zondag (14.30 uur). De coach van ADO Den Haag blikt bij ADO TV vooruit op het duel en geeft onder meer aan dat hij meerdere wijzigingen gaat doorvoeren.

"De resultaten liegen niet. Daar zijn we dan ook niet tevreden over. We geven de goals te gemakkelijk weg, waaronder uit standaardsituaties, en hebben moeite om het vervolgens recht te trekken. We moeten het tij snel keren, zodat we weer naar boven kunnen kijken", geeft Groenendijk aan.

De trainer gaat veranderingen doorvoeren in zijn basisopstelling, zo kondigt hij aan. "Als het een tijdje niet loopt, moet je om je heen kijken. Ik ben een trainer die graag vertrouwen geeft aan spelers, maar als er wat minder gepresteerd wordt, dan moet je soms niet schromen om in te grijpen", stelt Groenendijk, die alvast één verandering verklapt. "Robert Zwinkels gaat in ieder geval keepen. De doelmannen zijn al op de hoogte gebracht van dit besluit. We hebben wel nog steeds het volste vertrouwen in Indy Groothuizen. Hij blijft een keeper met enorme potentie. Indy was echter wat ongelukkig in de afgelopen periode, waardoor we Robert nu de voorkeur geven", aldus Groenendijk, die vertelt dat hij naast de wisseling van de wacht onder de lat nog meer wijzigingen gaat doorvoeren. "Dat hoort erbij als je er alles aan moet doen om het tij te keren."