Vier spelers van ADO Den Haag zijn vrijdagavond in actie gekomen voor hun land. Indy Groothuizen, Wilfried Kanon en Elson Hooi boekten stuk voor stuk een overwinning, terwijl Shaquille Pinas als invaller genoegen moest nemen met een punt.

Groothuizen debuteerde onder de lat bij Jong Oranje, waar hij eerder al tijdens vier wedstrijden op de reservebank zat. De doelman van ADO Den Haag mocht nu keepen, omdat Justin Bijlow (Feyenoord) met een blessure ontbrak. Groothuizen vulde de rol met verve in, aangezien hij de nul hield en met 0-3 won bij Letland. Jong Oranje is al wel uitgeschakeld in de EK-kwalificatiereeks.

Het Ivoorkust van Kanon deed goede zaken in de kwalificaties voor de Afrika Cup, waarin het tijdens deze interlandbreak twee keer tegen De Centraal-Afrikaanse Republiek speelt. Deel één van dit belangrijke tweeluik werd overtuigend gewonnen door Les Eléphants. Het werd 4-0 in Abidjan.

Ook Curaçao kwam in actie, met Hooi in de basis. De ploeg van het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee won na haar 10-0 zege op Granada ook het tweede duel in de Nations League van de CONCACAF met klinkende cijfers. De Britse Maagdeneilanden werden in de Verenigde Staten met 5-0 geklopt door Hooi en consorten.

Pinas zat bij de selectie van Oranje onder 20 en moest genoegen nemen met een plek op de bank tegen Duitsland, maar kwam na 67 minuten spelen wel het veld in. Op dat moment was de eindstand, 1-1, al bereikt.