De wegen van ADO Den Haag en Édouard Duplan gaan scheiden. Het contract van de Franse aanvaller wordt niet verlengd, waardoor er na drie seizoenen een einde is gekomen aan de succesvolle samenwerking.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As geeft een toelichting op het besluit om afscheid te nemen van Duplan (35). “Helaas hebben we als club de beslissing moeten nemen om niet met Édouard verder te gaan. Hoewel de leeftijd steeds meer een rol bij hem gaat spelen, kan hij absoluut nog heel goed voetballen. We zijn er daarom van overtuigd dat hij voor andere clubs nog zeker een meerwaarde kan zijn.”

Er wordt niet alleen afscheid genomen van een uitstekende voetballer, maar ook van een ideale prof. “Edu is een sieraad gebleken voor zowel de Nederlandse voetballerij als voor ADO Den Haag”, zegt Van As. “Zeker vorig seizoen, toen hij na de winterstop echt bepalend was in ons aanvalsspel. Dit jaar kampte hij in de eerste seizoenshelft helaas met wat knieproblemen, waardoor hij wat minder aan spelen toekwam. Na de winterstop was hij echter altijd aanwezig op de trainingen en was hij ook belangrijk in de kleedkamer. Edu is een voorbeeld voor alle jonge én oude spelers. Hij laat als geen ander zien hoe je het beste kan omgaan met teleurstellingen. We zullen hem op alle vlakken gaan missen en wellicht keert hij in de toekomst in een andere rol terug bij ADO Den Haag.”

Duplan vertrekt met 84 officiële wedstrijden voor ADO Den Haag achter zijn naam door de voordeur. In deze duels noteerde de Fransman vijf doelpunten en 22 assists. Voor zijn periode in Den Haag kwam Duplan uit voor FC Utrecht, Sparta Rotterdam, RBC Roosendaal en meerdere Franse clubs. Tijdens het afgelopen seizoen behaalde Duplan, net als Lex Immers, de trainersdiploma’s TC3 en TC2.

We wensen Édouard veel succes en geluk in zijn verdere carrière!

lr170811llu6322