Door het gelijkspel tegen VVV-Venlo en de verliespartij tegen Feyenoord wacht ADO Den Haag nog op de eerste driepunter van het kalenderjaar 2018. Fons Groenendijk raakt niet in de war van de recente uitslagen en put voor het uitduel met Heracles Almelo (zaterdag, 20.45 uur) vertrouwen uit de eerste seizoenshelft en de rustig verlopen transfermarkt.

Het gonsde tijdens de winterse transferwindow van de geruchten, maar uiteindelijk is de aan Willem II verhuurde Thomas Meißner de enige speler die uitgang opzocht. Dit tot tevredenheid van Groenendijk. “Er waren veel geruchten en daarom ben ik in ieder geval blij dat, op Meißner na, iedereen aan boord is gebleven. Terwijl meerdere spelers zichzelf op de kaart hebben gezet. Dat is voor ons het beste nieuws. De tevredenheid overheerst dus”, vertelt Groenendijk op het vrijdagse persmoment. Het feit dat er geen aanwinst bij kwam onderstreept dat het behoud van enkele spelers de prioriteit had. “En anders moet het natuurlijk ook mogelijk zijn met de middelen die we hebben. Ik begrijp de situatie waarin ADO Den Haag zit en schik me daar absoluut in.”

Het sluiten van de markt zorgt voor rust in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. “We gaan kijken of we weer een mooie serie kunnen neerzetten, net als voor de winterstop. Van de resultaten tegen VVV en Feyenoord moeten we niet in de war raken. We staan op 27 punten en hebben regelmatig prima voetbal laten zien”, stipt Groenendijk aan.

lr180126ab12787

Door dit puntenaantal staat ADO Den Haag op de negende plek in de Eredivisie, drie plaatsen boven Heracles. “Zij pakken met name thuis de punten (20 van de 23, red.). Dat geeft hun kracht in eigen huis wel aan. Ze hebben aantal goede voetballers, die we goed moeten bespelen. Ik ben heel benieuwd hoe we zullen reageren, na de toch wel onnodige nederlaag tegen Feyenoord in De Kuip.”

Groenendijk mist in Almelo naast de Wilfried Kanon, Melvyn Lorenzen, Ricardo Kishna ook de geschorste Aaron Meijers. Bas Kuipers wordt aangewezen als vervanger van de captain. “Verder is wisselen niet heel erg noodzakelijk”, stelt Groenendijk. “De fitheid van Sheraldo Becker moeten we nog wel even afwachten. Hij had al een paar keer een tik op zijn enkel gehad en had op de training een kleine terugval. Maar als het kan, dan zal hij starten tegen Heracles”, besluit de coach van ADO Den Haag.